MECLİS, KURUL VE KOMİSYONLARININ ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ TASLAĞI
Tarih: 3.10.2018| Okunma Sayısı: 1633

Yönetmelik taslağını indirmek için tıklayınız.....

 

 

T A S L A K

 

 

SAMSUN BAROSU

MECLİS, KURUL VE KOMİSYONLARININ

ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ

AMAÇ: 

MADDE 1- 

Bu yönetmeliğin amacı, Samsun Barosu bünyesindeki CMK Zorunlu Müdafiilik Komisyonu ile Adli Yardım Komisyonu dışındaki kurulu ya da kurulacak meclis, kurul ve komisyonların kuruluş ve işleyişini düzenlemektir. 

KAPSAM: 

Madde 2- 

Bu yönetmelik; CMK Zorunlu Müdafiilik Komisyonu ile Adli Yardım Komisyonu dışındaki Samsun Barosu bünyesinde kurulu ya da kurulacak meclis, kurul ve komisyonların kuruluşunu, üyelerinin ve yönetimlerinin seçim usulü ile çalışma prensiplerini ve uyulması gereken ilkeleri kapsamaktadır. 

DAYANAK: 

Madde 3- 

İşbu yönetmelik 1136 s.lı Avukatlık Kanunu’nun 81/5. maddesi gereğince hazırlanmıştır. 

TEMEL İLKELER VE ÇALIŞMA PRENSİPLERİ:  

Madde 4- 

Meclis, komisyon ve kurullar; sosyal, mesleki ve kültürel ilişkilerin gelişimini ve işlevselliğini sağlamak ve ayrıca baro yönetimine danışma mercii olarak hizmet vermek üzere Baro Başkanlığı ile irtibatlı olarak kurulu bulunan yapılardır.  

Meclisler, komisyon ve kurullar, üyelerinin etkin katılımı ve demokratik yöntemlerle çalışmalarını yürütürler.  

ÇALIŞMA DÖNEMİ VE GÖREV SÜRELERİ:  

Madde 5- 

Samsun Barosu Onur Meclisi ile Samsun Barosu Genç Avukatlar Meclisi dışındaki komisyon ve kurullar, Baro seçimlerine paralel olarak 2 yıllık dönemler halinde görev yaparlar. Yeni komisyon ve kurul organları oluşmadıkça eskisinin görevi devam eder.  

SAMSUN BAROSU ONUR MECLİSİ: 

Madde 6- 

Meslek ve yargı sorunlarının çözümünde, mesleki saygınlık ve dayanışmayı sağlamada, avukatların çeşitli istek, öneri, eleştiri ve birikimlerini önermede, demokratik, katılımcı bir oluşumu sağlamayı amaçlar. 

Onur Meclisi, Samsun Barosu Başkanı, -bir başka baronun üyesi olsalar dahi- önceki dönemler Baro Başkanları, Disiplin Kurulu Başkanı, TBB Delegeleri, Denetleme Kurulu’nun en kıdemli üyesi ile Samsun Barosu’nun 35 yıl ve üzeri mesleki kıdeme sahip üyeleri ile bu kadar mesleki kıdeme sahip olmasa dahi 65 yaşını aşmış üyelerinden oluşur.  

Onur Meclisi üye listesi her yıl 31 Aralık tarihi esas alınarak mesleki kıdem durumlarına ve yaşlarına göre yılda bir kez güncellenir. 

Baro Onur Meclisi, olağan olarak her yıl Ocak ve Temmuz aylarının ikinci haftası toplanır.  

Samsun Barosu Yönetim Kurulu’nun gerekli gördüğü hallerde ya da Onur Meclisi üyelerinin en az 1/3’ünün talebi üzerine de Onur Meclisi olağanüstü toplantı yapar.  

Onur Meclisi üyeleri, işbu yönetmeliğin yürürlüğe girmesinden sonraki ilk toplantıya Samsun Barosu Başkanı’nın yazılı çağrısı ile davet edilirler. Bu toplantıda işbu yönetmeliğin 10.maddesi hükümleri uyarınca bir başkan, bir başkan yardımcısı ve bir sekreterden oluşan başkanlık divanı açık oylama ile iki yıllık süre için seçilir.  

Baro başkanı, Disiplin Kurulu Başkanı, Denetim Kurulu üyesi ile TBB delegeleri, Onur Meclisi Başkanlık Divanı’na seçilemezler.  

İlk toplantıdan sonraki olağan toplantılara üyeler, Onur Meclisi Başkanı tarafından davet edileceklerdir. 

Baro Onur Meclisi’nin görevleri şunlardır; 

a) Baro Onur Meclisi Başkanlık Divanı’nı seçmek ve azalma olursa tamamlamak, 

b) Gündemindeki konuları görüşmek, gerekli gördüğü tavsiye kararlarını almak, 

c) Baro Yönetim Kurulu’nun istemiyle gündeme alınan konular hakkında görüş oluşturup tavsiye kararı almak, 

d) Bir sonraki toplantıda görüşülmesini istediği konuların gündeme alınmasına karar vermek, 

e) Hukukun üstünlüğü, bağımsız yargı ve mesleğin gelişmesi yönünde görüş ve öneriler sunmak. 

Baro Onur Meclisi, toplantıya katılanların salt çoğunluğunun oyları ile karar verir.  

Toplantının açılışı için yeter sayı, Baro Onur Meclisi üye sayısının ¼’üdür. 

 SAMSUN BAROSU GENÇ AVUKATLAR MECLİSİ: 

Madde 7- 

Samsun Barosu’na kayıtlı genç avukatlar ve stajyer avukatların baro yönetimi nezdinde temsilini, mesleki problemlerinin sorunsuzca yönetim organlarına iletilmesini ve genç avukatların yönetime ve sorunların çözümüne etkin olarak katılımlarını sağlamayı amaçlar.  

Samsun Barosu’na kayıtlı meslekte beş yılını bitirmemiş ve 35 yaşını doldurmamış ayrıca avukatlık stajını bitirip Samsun Barosu’na giriş aidatını ödeyip kaydını yaptıran ve ruhsatını bekleyen avukat adayları ile stajyer avukatlar meclisin doğal üyeleridirler. 

Genç Avukatlar Meclisi üye listesi her yıl 20 Şubat tarihi esas alınarak mesleki kıdem durumlarına ve yaşlarına göre yılda bir kez güncellenir. 

Genç Avukatlar Meclisi’nin iki organı vardır : a) Genel Kurul, b) Yönetim Kurulu 

Genel Kurul her yıl Mart ayının 2.Cumartesi günü toplanır. İlk toplantıda çoğunluk sağlanamaması halinde Genel Kurul Mart ayının 3.Cumartesi günü çoğunluk aranmaksızın gerçekleştirilir. 

Genel Kurul, Genç Avukatlar Meclisi Yönetim Kurulu’nun gerekli gördüğü durumlarda veya Genç Avukatlar Meclisi Üyelerinin en az 1/5’inin yazılı talebi üzerine olağanüstü olarak da toplanabilir. 

Genel Kurul; 

1. Yönetim kurulunun üyelerini gizli oylamayla seçer,  

2. Gündemindeki konuları görüşerek, gerekli gördüğü tavsiye kararlarını alır,  

3. Bir sonraki toplantıda görüşülmesi istenilen konuların gündeme alınmasına karar verir.  

Yönetim Kurulu, başkan, başkan yardımcısı, sekreter ve iki üye olmak üzere beş kişiden oluşur. Başkan dışındaki pozisyonlarda bulunan yönetim kurulu üyelerinin yerine gerektiğinde görev almak üzere üç yedek üye de seçilir.  

Genç Avukatlar Meclisi  Yönetim Kurulu Başkanının avukat, başkan yardımcısının stajyer avukat olması zorunludur. 

Genç Avukatlar Meclisi Yönetim Kurulu; 

a) Ayda bir toplantı yapmakla, 

b) Genç Avukatlar Meclisi Genel Kurulu’na sunulacak faaliyet raporu ve projeleri hazırlamakla,  

c) Genç Avukatlar Meclisi Genel Kurulu’nu yılda bir toplamak, gündemi hazırlamak ve meclis üyelerine duyurmak, toplantıya başkanlık etmekle,  

d) Genç Avukatlar Meclisi Genel Kurulunda alınan kararları yürütmekle,  

e) Genç Avukatlar Meclisi çalışmalarını meslektaşlara duyurmakla,  

f) Görevin gerektirmesi halinde, geçici alt çalışma grupları oluşturmakla,  

g) Gerekli kayıt ve belgeleri tutmakla, 

h) Genç Avukatlar Meclisi’nde alınan tavsiye niteliğindeki kararların görüşülmesi için Baro Yönetim Kuruluna iletmekle, yükümlüdür. 

Genç Avukatlar Meclisi’ni, Samsun Barosu Yönetim Kurulu nezdinde Genç Avukatlar Meclisi Başkanı temsil eder. 

Genç Avukatlar Meclisi Yönetim Kurulu’nun karar defteri Samsun Barosu Genel Sekreteri tarafından tasdik edilir. 

KOMİSYON VE KURULLARIN GENEL GÖREV VE YETKİSİ:  

Madde 8- 

Komisyon ve kurullar;  

İlgili oldukları alana ve bu yönetmelikteki amaca göre çalışmalarını yürütürler.  

Bu kapsamda çalışma alanları ile ilgili seminer, sempozyum, panel, meslek içi eğitim semineri, çalıştay ve yuvarlak masa toplantıları yaparlar.  

Kitap, dergi, broşür gibi yayınlar hazırlarlar.  

Baro internet sitesi üzerinden ve baro panolarından çalışmalarını duyururlar.  

İlgili oldukları alanlarda mevzuatı, yargı kararlarını ve güncel gelişmeleri takip ederler. 

İlgili oldukları mevzuat taslakları hakkında Baro Yönetim Kurulu’na görüş hazırlarlar.  

Kuruluş amaç ve alanları kapsamında Baro’nun verdiği diğer görevleri yerine getirirler.  

İlgili olan diğer kurul ve kuruluşlarla işbirliği ve ortak çalışma yaparlar.  

Hukukun yaratılması sürecine olumlu katkı sağlarlar.  

SORUMLU YÖNETİM KURULU ÜYESİ/ÜYELERİ:  

Madde 9- 

Baro Yönetim Kurulunca her bir komisyon ve kuruldan sorumlu bir ya da birden fazla Yönetim Kurulu üyesi belirlenir. Belirlenen bu sorumlu yönetim kurulu üyesi, komisyon ve kurul ile Baro Yönetim Kurulu arasında irtibatı ve koordinasyonu sağlar. Baro Yönetim Kurulu üyesi sorumlu olduğu kurul ya da komisyonların tabii üyesidir. 

Samsun Barosu Onur Meclisi ile Baro Yönetim Kurulu arasındaki irtibat ve koordinasyonu baro başkanı sağlar.

Samsun Barosu Genç Avukatlar Meclisi ile Baro Yönetim Kurulu arasındaki irtibat ve koordinasyonu baro genel sekreteri sağlar.

 KOMİSYON VE KURULLARIN YAPISI, ÇALIŞMASI VE YETKİ KAPSAMI:  

Madde 10- 

Samsun Barosu Onur Meclisi ile Samsun Barosu Genç Avukatlar Meclisi dışındaki komisyon ve kurullarda üye sınırlaması yoktur. Katılımcılık anlayışı çerçevesinde dileyen her avukat komisyon ve kurulların her zaman üyesi olabilir, üyelikten ayrılabilir, çalışmalara etkin olarak katılabilir. Üyelik, Baro Başkanlığına verilecek bir dilekçe ile olur. Baro Yönetim Kurulu, üyeliklerin e-mail yahut başkaca yöntemlerle yapılabilmesini de kararlaştırabilir.  

Stajyer avukatlar da Samsun Barosu Onur Meclisi ile Samsun Barosu Genç Avukatlar Meclisi ile ilgili hükümler saklı kalmak kaydıyla bu iki meclis dışındaki komisyon ve kurulların seçme ve seçilme dışındaki çalışmalarına katılabilirler.  

Doktora düzeyi ve üzerinde akademik kariyere sahip akademisyenler de Samsun Barosu üyesi olmasalar dahi kendi bilimsel çalışmalarıyla uyumlu olmak kaydıyla Samsun Barosu Onur Meclisi ile Samsun Barosu Genç Avukatlar Meclisi ve komisyonlar dışındaki kurullara üye olabilirler. Akademisyen üyelerin kurul üyeliği ilgili kurulun teklifi ve Baro Yönetim Kurulu’nun onayı ile mümkündür. Samsun Barosu üyesi olmayan akademisyen üyeler, kurulların başkanlık divanında görev alamazlar. 

Baro Yönetim Kurulu kararı ile komisyon ve kurulların listeleri güncellenebilir.  

Komisyon ve kurullar, her ay en az bir kere toplanır ve toplantıya katılanların salt çoğunluğu ile karar alır. Toplantının yapılacağı gün, yer, saat ve gündem, sekreter üye tarafından tüm üyelere e-mail, kısa mesaj yahut Baro vasıtası ile başkaca yollarla duyurulur.  

Toplantı öncesi hazirun listesi hazırlanır. Oylarda eşitlik halinde başkanın bulunduğu taraf üstün tutulur. Alınan kararlar bir tutanağa yahut karar defterine yazılır. Karara muhalif olanlar muhalefet gerekçesini yazar. Karar defteri herhangi bir tasdike tabi değildir.  

Bu yönetmelik ile kurulan komisyon ve kurulların yine bu yönetmelik ile belirlenen alt birimleri bünyelerinde oluşturmaları zorunludur. Komisyon ve kurullarca yapılacak seçimle bu alt birimlerin bir sorumlusu belirlenir. Bunun dışında komisyon ve kurullar çalışma grupları oluşturulabilir.  

Komisyon ve kurulların Baro’yu temsil etme sıfatları bulunmamaktadır.  

Komisyon ve kurulların başkanlıklarınca yapılacak dış yazışmalar, Baro Başkanlığı kanalı ile gerçekleştirilir. Komisyon ve kurulların başkanlıklarınca yapılacak basın açıklamaları Baro Yönetim Kurulu’nun onayına ve oluruna bağlıdır.   

Komisyon ve kurul başkanlık ve sair sıfatları, kartvizit ve başkaca yollarla meslektaşlar arası haksız rekabet yaratacak şekilde Türkiye Barolar Birliği Reklam Yasağı Yönetmeliği ve Meslek İlke ve Kurallarına aykırı olarak kullanılamaz.  

KOMİSYON VE KURULLARIN ORGANLARI;  

Madde 11- 

Komisyon ve kurullar; üyeleri dışında sorumlu yönetim kurulu üyesinin koordinasyonu altında komisyon ve kurul başkanlık divanı olarak bir başkan, bir başkan yardımcısı ve bir sekreter üyeden oluşur.  

a) Başkan:  

Kurulların başkanları, Baro Yönetim Kurulunca her bir çalışma dönemi için bilimsel çalışmaları ve etkinlikleri gözetilerek emsalleri arasında temayüz etmiş Samsun Barosuna kayıtlı avukatlar arasından atanır.  

Komisyonların başkanları ise en az 5 yıllık mesleki kıdeme sahip üyeleri arasında yapılacak seçimle belirlenir. Bu seçimde en çok oyu alan aday komisyon başkanı olarak seçilir.  

Görev ve Yetkileri;  

aa- Komisyonu, kurulu temsil etmek,  

bb- Komisyonun ve kurulun amacının ve faaliyet alanının gerekli kıldığı tüm çalışmalarda, etkinlikler, proje ve çalışma programlarını başkanlık divanı ile birlikte hazırlamak ve yürütmek,  

cc- Komisyon ve kurul bünyesinde oluşturulacak çalışma gruplarının koordinasyonunu sağlamak,  

dd- Her yıl başkanlık divanı ile birlikte çalışma raporunu hazırlamak, tahmini bütçesini Baro Yönetim Kurulu'na sunmak,  

b) Başkan Yardımcısı:  

aa- Başkanın yokluğunda komisyon, kurula başkanlık etmek,  

bb- Başkanlık herhangi bir sebeple boşalırsa, yenisi atanana ya da seçilene kadar başkana ait yetkileri kullanmak,  

cc- Başkanın vereceği diğer görevleri yerine getirmek,  

c) Sekreter:  

aa- Komisyon, kurul toplantı çağrısını yapmak,  

bb- Toplantıları ve alınan kararları tutanağa bağlamak,  

cc- Toplantı hazirun listeleri, komisyon, kurul kararlarını, üye listelerini Baro’da arşivlemek,  

Komisyon ve kurullar tarafından başkan yardımcılığı ve sekreter üyelik için iki üye seçimle belirlenir. Seçimle iki de yedek üye belirlenir. Komisyonlarda başkan seçimle belirlenir. Başkanlık için yedek üye belirlenmez.  

Başkanlık divanı yapacağı ilk toplantıda başkan dışında seçilen iki üye arasında başkan yardımcılığı ve sekreter üyeliği için görev dağılımı yapar.  

Her avukat bir dönemde sadece bir kurulun veya komisyonun başkanlık divanında görev alabilir. 

Bu üç kişilik divan, aynı zamanda gerektiğinde Baro Yönetim Kurulu nezdinde kurulu, komisyonu temsil edecek kişilerdir.  

KOMİSYON VE KURUL SEÇİMLERİ:  

Madde 12- 

Baro seçimleri sonrası  Baro Yönetim Kurulu’nun en geç 3.toplantısında kurul  başkanlarının atanmasını müteakip Baro Yönetim Kurulu tarafından, Samsun Barosu Onur Meclisi ile Samsun Barosu Genç Avukatlar Meclisi dışındaki komisyon ve kurulların toplantı gün ve saati ile gündem ve seçimli toplantı olduğu bilgisi ile genel bir duyuru yapılır. Bu duyuru Baro’nun internet sitesinde yahut Baro odalarındaki panolardan yapılabileceği gibi avukatların mevcut Baro levhalarında bildirdikleri e-maillerine veya sms’lerine gönderilmek suretiyle de yapılabilir. Bu yöntemlerden birinin tercih edilmesi, yeterli duyuru yapıldığı anlamına gelecektir.  

Belirtilen gün ve saatte, çoğunluk şartı aranmaksızın Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesinin divan başkanlığında toplantı gerçekleştirilir. Bu toplantıda komisyonların başkanı ile komisyon ve kurulların başkan yardımcısı ve sekreter üyesi seçilir.  

Toplantı öncesi toplantıya katılanların imzasını içerir bir hazirun listesi düzenlenir.  

Sorumlu Yönetim Kurulu üyesinin talebi üzerine, toplantıda hazır bulunanlar arasından oyların sayımı, hazirun listelerinin düzenlenmesi ve tutanak düzenlenmesi için bir ya da birden fazla kişi katip üye olarak seçilebilir.  

Komisyon başkanlığı ile komisyon ve kurul başkan yardımcılığı ve sekreter üyeliklerine aday olanlar, seçim öncesi adaylıklarını divana yazılı yahut sözlü olarak bildirirler. Talep olması halinde divan başkanlığınca oylamaya geçilmeden önce adaylara kendilerini tanıtmaları için söz verilir. Aday sayısının çokluğu gibi nedenlerle, adayların kendilerini tanıtmaları bir süre ile sınırlandırılabilir.  

Seçim el kaldırmak suretiyle açık oyla yapılır. Her bir adayın aldığı oy tutanağa geçirilir. Adayların aldıkları oylar divan başkanınca toplantıda hazır bulunanlara duyurulur. Seçimi kazananlar açıklanır.  

Adayların aldıkları oylarda eşitlik olması halinde mesleki kıdemi en çok olan aday seçilmiş sayılır. Başkanlık dışında başkan yardımcılığı ve sekreter üyelik için birer yedek üye belirlenir.  

Seçilen asil başkan yardımcısı yahut sekreter üyesinin istifa yahut başkaca nedenlerle yerinin boşalması halinde yeri en çok oyu almış yedek üye tarafından doldurulur. Bu durumda başkanlık divanı ayrıca yeniden görev dağılımı yapar. Yedek üye, kalan süreyi tamamlar. Yedek üye ile de boşalan başkanlık divanı doldurulamazsa, yeni seçim yapılır. Yedek üyelerin oylarının eşit olması halinde de mesleki kıdemi en çok olan, diğerlerine göre öncelikli görev yapar.  

Komisyon başkanının istifası yahut başkaca nedenlerle görevini sürdüremeyecek olması durumunda yerine bir başka başkan seçimle belirlenir.  

Kurul başkanının istifası yahut başkaca nedenlerle görevini sürdüremeyecek olması nedeni ile yerine bir başka başkan Baro Yönetim Kurulunca belirlenir.  

Seçim zamanı ile Baro seçimlerinin tarihinin yakın olması halinde, Baro seçimleri sonrası yapılacak olan yeni komisyon ve kurul seçimlerine kadar mevcut başkanlık divanı ile görev sürdürülür.  

Seçimde aday hiç ya da yeteri kadar bulunmaması halinde durum sorumlu yönetim kurulu üyesince bir tutanakla Baro Yönetim Kuruluna bildirilir. Baro Yönetim Kurulunun alacağı karar doğrultusunda yeni işlemler tesis edilir.  

YÖNETMELİKLE KURULAN KOMİSYON VE KURULLAR:  

Madde 13- 

Bu yönetmelik ile aşağıdaki komisyon ve kurullar kurulmuştur.  

a) KURULLAR: 

- Avukatlık Hukuku ve Mesleki Mevzuatı Araştırma Geliştirme Kurulu  

- Banka ve Finans Hukuku Kurulu 

- Basın ve İletişim Hukuku Kurulu  

- Bilişim Hukuku ve Teknolojik Gelişmelerin Hukuka/Yargıya Etkilerini Araştırma Kurulu   

- Ceza ve Ceza Yargılaması Hukuku Kurulu 

- Çevre, Kent ve İmar Hukuku Kurulu  

- Deniz Hukuku Kurulu  

- Enerji Hukuku Kurulu  

- Fikri ve Sınaî Haklar Kurulu  

- Havacılık ve Uzay Hukuku Kurulu  

- Hukuk Felsefesi ve Sosyolojisi Kurulu  

- İcra, İflas ve Konkordato Hukuku Kurulu 

- İdare ve Vergi Hukuku Kurulu  

- İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Kurulu 

- Medeni Yargılama Hukuku Kurulu 

- Sigorta Hukuku Kurulu  

- Spor ve Spor Hukuku Kurulu  

- Taşıma ve Lojistik Hukuku Kurulu 

- Tüketici Hakları ve Rekabet Hukuku Kurulu  

- Yargı Faaliyeti Dışındaki Alternatif Çözümler ve Arabuluculuk Kurulu

b) KOMİSYONLAR: 

- Avukat Hakları ve Sorunları Komisyonu, (Bünyesinde; Avukat Hakları Merkezi ile Bağlı Çalışan Avukatlar Alt Komisyonu, Kurum ve Kamu Avukatları Alt Komisyonu görev yapacak.)  

- Çocuk Hakları Komisyonu,  

- Dış İlişkiler Komisyonu, (Bünyesinde; Göçmen/Mülteci Hakları Merkezi ile Avrupa Birliği Hukuku Alt Komisyonu görev yapacak.)  

- Engelli Hakları Komisyonu,  

- Gezi-Spor Komisyonu (Bünyesinde; Baro Spor Takımları Alt Komisyonu, Gezi ve Doğa Sporları Alt Komisyonu, Satranç Alt Komisyonu görev yapacak.) 

- Hayvan Hakları Komisyonu, 

- İnsan Hakları Komisyonu (Bünyesinde; Cezaevleri İzleme Alt Komisyonu, İşkence ve Kötü Muamele İle Mücadele Alt Komisyonu, Vatandaş Haklarını Takip Alt Komisyonu görev yapacak.)  

- Kadın Hakları Komisyonu 

- Kültür-Sanat Komisyonu (Bünyesinde: Baro Koroları Alt Komisyonu, Kültürel/Sanatsal Kurslar Alt Komisyonu, Sinema - Tiyatro Alt Komisyonu görev yapacak.)  

- Sağlık Hukuku Komisyonu (Bünyesinde: Kamu Sağlığı ve Gıda Güvenliği Takip Alt Komisyonu, Hasta Haklarını Takip Alt Komisyonu, Sağlık Çalışanlarının Haklarını Takip Alt Komisyonu görev yapacak)  

BARO YÖNETİM KURULU’NUN SORUMLULUĞU:  

Madde 14- 

Baro Yönetim Kurulu;  

- fiziki imkanlar elverdiği ölçüde meclis, komisyon ve kurulların çalışma ve toplantılarını yürütmeleri için yer tahsis eder.  

  • Meclis, komisyon ve kurulların sekretarya hizmetini görmesi ve toplantıların çakışmaması amacıyla koordinasyon için en az bir personel görevlendirir.  
  • Meclis, komisyon ve kurulların seminer, sempozyum, panel, meslek içi eğitim semineri, çalıştay, konser, kurs, yuvarlak masa toplantıları yapmak gibi önerilerini gündeme almak, öneri kabul görürse etkinliğin niteliğine göre yer tahsisini sağlar, gerekli başvuru ve duyuruları yapar.  

- Meclis, komisyon ve kurulların gerçekleştirecekleri faaliyetleri için toplu sms, e-mail gönderimlerini sağlar. Baro web sitesi üzerinden ve baro panolarından faaliyetlerinin duyurulmasını temin eder.  

MALİ HÜKÜMLER : 

Madde 15- 

Meclis, komisyon ve kurulların görev ve yetkisi içindeki her türlü harcamalar, bu birimlerin başkanlık divanlarının önerisi ve/veya talebi üzerine Baro Yönetim Kurulu'nca onaylandığı ölçüde yapılır.  

YÜRÜRLÜKTEN KALDIRILAN MEVZUAT: 

Madde 16- 

Bu yönetmeliğin kabulü ile birlikte mevcut Samsun Barosu Genç Avukatlar Meclisi Yönergesi ve ilgili diğer mevzuatın hükmü kalmamıştır. 

YÜRÜRLÜK:  

Madde 17- 

Bu yönetmelik, Samsun Barosu Genel Kurulu’nda kabul edildiği tarihte yürürlüğe girer. 

YÜRÜTME:  

Madde 18- 

Bu yönetmelik hükümlerini Samsun Barosu Yönetim Kurulu yürütür. 

Ek Madde 1-

Samsun Barosu Staj Eğitim Merkezi İç Yönetmeliği işbu yönetmelikle birlikte yürürlüğe girer ve bu yönetmeliğin ayrılmaz parçasıdır.

 

GEÇİCİ MADDE 1:  

İşbu yönetmelikle kurulan Samsun Barosu Genç Avukatlar Meclisi işbu yönetmeliğin yürürlüğe girmesinden sonraki ilk Genel Kurulu’nu Mart 2020’de yapar. Samsun Barosu Genç Avukatlar Meclisi İzleme Kurulu’nun görevi  Samsun Barosu Genç Avukatlar Meclisi ilk Genel Kurulu’nun tamamlanmasına kadar devam eder.  

 

 

19.04.2024
AV. PINAR GÜRSEL YILDIRAN
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.