MECLİS, KURUL VE KOMİSYONLARININ ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ TASLAĞI
Tarih: 12.03.2019| Okunma Sayısı: 1689

 

 

MECLİS, KURUL VE KOMİSYONLARININ ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ TASLAĞI

 

Amaç ve kapsam

MADDE 1- (1) Bu yönetmeliğin amacı, Samsun Barosu bünyesindeki CMK Zorunlu Müdafiilik Komisyonu ile Adli Yardım Komisyonu dışındaki kurulu ya da kurulacak meclis, kurul ve komisyonların kuruluş ve işleyişini düzenlemektir.

(2) Bu yönetmelik; CMK Zorunlu Müdafiilik Komisyonu ile Adli Yardım Komisyonu dışındaki Samsun Barosu bünyesinde kurulu ya da kurulacak meclis, kurul ve komisyonların kuruluşunu, üyelerinin ve yönetimlerinin seçim usulü ile çalışma prensiplerini ve uyulması gereken ilkeleri kapsamaktadır.

 

Dayanak

MADDE 2- (1) Bu yönetmelik 19/03/1969 tarihli ve 1136 sayılı Avukatlık Kanunu’nun 81/5. maddesi dayanılarak hazırlanmıştır.

 

Temel ilkeler ve çalışma prensipleri

MADDE 4- (1) Meclis, komisyon ve kurullar; sosyal, mesleki ve kültürel ilişkilerin gelişimini ve işlevselliğini sağlamak ve ayrıca baro yönetimine danışma mercii olarak hizmet vermek üzere Baro Başkanlığı ile irtibatlı olarak kurulu bulunan yapılardır.

(2) Meclisler, komisyon ve kurullar, üyelerinin etkin katılımı ve demokratik yöntemlerle çalışmalarını yürütürler.

 

İKİNCİ BÖLÜM

KOMİSYON VE KURULLARIN GENEL GÖREV VE YETKİLERİ, ORGANLARI VE SEÇİMLERİ

 

 

Komisyon ve kurulların genel görev ve yetkisi

MADDE 5- (1) Komisyon ve kurullar;

İlgili oldukları alana ve bu yönetmelikteki amaca göre çalışmalarını yürütürler.

Bu kapsamda çalışma alanları ile ilgili seminer, sempozyum, panel, meslek içi eğitim semineri, çalıştay ve yuvarlak masa toplantıları yaparlar.

İlgili oldukları mevzuat taslakları hakkında Baro Yönetim Kurulu’na görüş hazırlarlar.

Hukukun yaratılması sürecine olumlu katkı sağlarlar.

İlgili olan diğer kurul ve kuruluşlarla işbirliği ve ortak çalışma yaparlar.

Kitap, dergi, broşür gibi yayınlar hazırlarlar.

Baro internet sitesi üzerinden ve baro panolarından çalışmalarını duyururlar.

İlgili oldukları alanlarda mevzuatı, yargı kararlarını ve güncel gelişmeleri takip ederler.

Kuruluş amaç ve alanları kapsamında Baro’nun verdiği diğer görevleri yerine getirirler.

 

Komisyon ve kurulların organları

MADDE 6- (1) Komisyon ve kurullar; üyeleri dışında sorumlu yönetim kurulu üyesinin koordinasyonu altında komisyon ve kurul başkanlık divanı olarak bir başkan, bir başkan yardımcısı ve bir sekreter üyeden oluşur.

(2) Bu üç kişilik divan, aynı zamanda gerektiğinde Baro Yönetim Kurulu nezdinde kurulu, komisyonu temsil edecek kişilerdir.

(3) Komisyon ve kurullar tarafından başkan yardımcılığı ve sekreter üyelik için iki üye seçimle belirlenir. Seçimle iki de yedek üye belirlenir. Komisyonlarda başkan seçimle belirlenir. Başkanlık için yedek üye belirlenmez.

(4) Başkanlık divanı yapacağı ilk toplantıda başkan dışında seçilen iki üye arasında başkan yardımcılığı ve sekreter üyeliği için görev dağılımı yapar.

(5) Her avukat bir dönemde sadece bir kurulun veya komisyonun başkanlık divanında görev alabilir.

 

Başkan

MADDE 7- (1) Kurulların başkanları, Baro Yönetim Kurulunca her bir çalışma dönemi için bilimsel çalışmaları ve etkinlikleri gözetilerek emsalleri arasında öne çıkmış Samsun Barosuna kayıtlı avukatlar arasından atanır.

(2)  Komisyonların başkanları ise en az 5 yıllık mesleki kıdeme sahip üyeleri arasında yapılacak seçimle belirlenir. Bu seçimde en çok oyu alan aday komisyon başkanı olarak seçilir.

(3) Başkanın görev ve yetkileri;

a) Komisyonu, kurulu temsil etmek,

b) Komisyonun ve kurulun amacının ve faaliyet alanının gerekli kıldığı tüm çalışmalarda, etkinlikler, proje ve çalışma programlarını başkanlık divanı ile birlikte hazırlamak ve yürütmek,

c) Komisyon ve kurul bünyesinde oluşturulacak çalışma gruplarının koordinasyonunu sağlamak,

d) Her yıl başkanlık divanı ile birlikte çalışma raporunu hazırlamak, tahmini bütçesini Baro Yönetim Kurulu'na sunmaktır.

 

Başkan yardımcısı

MADDE 8- (1) Başkan yardımcısının görev ve yetkileri;

Başkanın yokluğunda komisyon, kurula başkanlık etmek,

Başkanlık herhangi bir sebeple boşalırsa, yenisi atanana ya da seçilene kadar başkana ait yetkileri kullanmak,

Toplantı hazirun listeleri, komisyon, kurul kararlarını, üye listelerini Baro’da arşivlemektir.

 

Sekreter

MADDE 9- (1) Sekreterin görev ve yetkileri;

Komisyon, kurul toplantı çağrısını yapmak,

Toplantıları ve alınan kararları tutanağa bağlamak,

Toplantı hazirun listeleri, komisyon, kurul kararlarını, üye listelerini Baro’da arşivlemektir.

 

Komisyon ve kurulların seçimleri

MADDE 10- (1) Baro seçimleri sonrası Baro Yönetim Kurulu’nun en geç 3.toplantısında kurul başkanlarının atanmasını müteakip Baro Yönetim Kurulu tarafından, Samsun Barosu Onur Meclisi ile Samsun Barosu Genç Avukatlar Meclisi dışındaki komisyon ve kurulların toplantı gün ve saati ile gündem ve seçimli toplantı olduğu bilgisi ile genel bir duyuru yapılır. Bu duyuru Baro’nun internet sitesinde yahut Baro odalarındaki panolardan yapılabileceği gibi avukatların mevcut Baro levhalarında bildirdikleri e-maillerine veya sms’lerine gönderilmek suretiyle de yapılabilir. Bu yöntemlerden birinin tercih edilmesi, yeterli duyuru yapıldığı anlamına gelecektir.

(2) Belirtilen gün ve saatte, çoğunluk şartı aranmaksızın Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesinin divan başkanlığında toplantı gerçekleştirilir. Bu toplantıda komisyonların başkanı ile komisyon ve kurulların başkan yardımcısı ve sekreter üyesi seçilir. Toplantı öncesi toplantıya katılanların imzasını içerir bir hazirun listesi düzenlenir.

(3) Sorumlu Yönetim Kurulu üyesinin talebi üzerine, toplantıda hazır bulunanlar arasından oyların sayımı, hazirun listelerinin düzenlenmesi ve tutanak düzenlenmesi için bir ya da birden fazla kişi katip üye olarak seçilebilir.

(4) Komisyon başkanlığı ile komisyon ve kurul başkan yardımcılığı ve sekreter üyeliklerine aday olanlar, seçim öncesi adaylıklarını divana yazılı yahut sözlü olarak bildirirler. Talep olması halinde divan başkanlığınca oylamaya geçilmeden önce adaylara kendilerini tanıtmaları için söz verilir. Aday sayısının çokluğu gibi nedenlerle, adayların kendilerini tanıtmaları bir süre ile sınırlandırılabilir.

(5) Seçim el kaldırmak suretiyle açık oyla yapılır. Her bir adayın aldığı oy tutanağa geçirilir. Adayların aldıkları oylar divan başkanınca toplantıda hazır bulunanlara duyurulur. Seçimi kazananlar açıklanır.

(6) Adayların aldıkları oylarda eşitlik olması halinde mesleki kıdemi en çok olan aday seçilmiş sayılır. Başkanlık dışında başkan yardımcılığı ve sekreter üyelik için birer yedek üye belirlenir.

(7) Seçilen asil başkan yardımcısı yahut sekreter üyesinin istifa yahut başkaca nedenlerle yerinin boşalması halinde yeri en çok oyu almış yedek üye tarafından doldurulur. Bu durumda başkanlık divanı ayrıca yeniden görev dağılımı yapar. Yedek üye, kalan süreyi tamamlar. Yedek üye ile de boşalan başkanlık divanı doldurulamazsa, yeni seçim yapılır. Yedek üyelerin oylarının eşit olması halinde de mesleki kıdemi en çok olan, diğerlerine göre öncelikli görev yapar.

(8) Komisyon başkanının istifası yahut başkaca nedenlerle görevini sürdüremeyecek olması durumunda yerine bir başka başkan seçimle belirlenir.

(9) Kurul başkanının istifası yahut başkaca nedenlerle görevini sürdüremeyecek olması nedeni ile yerine bir başka başkan Baro Yönetim Kurulunca belirlenir.

(10) Seçim zamanı ile Baro seçimlerinin tarihinin yakın olması halinde, Baro seçimleri sonrası yapılacak olan yeni komisyon ve kurul seçimlerine kadar mevcut başkanlık divanı ile görev sürdürülür. Seçimde aday hiç ya da yeteri kadar bulunmaması halinde durum sorumlu yönetim kurulu üyesince bir tutanakla Baro Yönetim Kuruluna bildirilir. Baro Yönetim Kurulunun alacağı karar doğrultusunda yeni işlemler tesis edilir.

 

Komisyon ve kurulların görev, yetki ve çalışma usulü

MADDE 11- (1) Samsun Barosu Onur Meclisi ile Samsun Barosu Genç Avukatlar Meclisi dışındaki komisyon ve kurullarda üye sınırlaması yoktur. Katılımcılık anlayışı çerçevesinde dileyen her avukat komisyon ve kurulların her zaman üyesi olabilir, üyelikten ayrılabilir, çalışmalara etkin olarak katılabilir. Üyelik, Baro Başkanlığına verilecek bir dilekçe ile olur. Baro Yönetim Kurulu, üyeliklerin    e-mail yahut başkaca yöntemlerle yapılabilmesini de kararlaştırabilir.

(2) Stajyer avukatlar da Samsun Barosu Onur Meclisi ile Samsun Barosu Genç Avukatlar Meclisi ile ilgili hükümler saklı kalmak kaydıyla bu iki meclis dışındaki komisyon ve kurulların seçme ve seçilme dışındaki çalışmalarına katılabilirler.

(4) Baro Yönetim Kurulu kararı ile komisyon ve kurulların listeleri güncellenebilir.

(5) Komisyon ve kurullar, her ay en az bir kere toplanır ve toplantıya katılanların salt çoğunluğu ile karar alır. Toplantının yapılacağı gün, yer, saat ve gündem, sekreter üye tarafından tüm üyelere e-mail, kısa mesaj yahut Baro vasıtası ile başkaca yollarla duyurulur.

(6) Toplantı öncesi hazirun listesi hazırlanır. Oylarda eşitlik halinde başkanın bulunduğu taraf üstün tutulur. Alınan kararlar karar defterine yazılır. Karara muhalif olanlar muhalefet gerekçesini yazar.

(7) Bu yönetmelik ile kurulan komisyon ve kurulların yine bu yönetmelik ile belirlenen alt birimleri bünyelerinde oluşturmaları zorunludur. Komisyon ve kurullarca yapılacak seçimle bu alt birimlerin bir sorumlusu belirlenir. Bunun dışında komisyon ve kurullar çalışma grupları oluşturulabilir.

(8) Komisyon ve kurulların Baro’yu temsil etme sıfatları bulunmamaktadır.

(9) Komisyon ve kurulların başkanlıklarınca yapılacak dış yazışmalar, Baro Başkanlığı kanalı ile gerçekleştirilir. Komisyon ve kurulların başkanlıklarınca yapılacak basın açıklamaları Baro Yönetim Kurulu’nun onayına ve oluruna bağlıdır.

(10) Komisyon ve kurul başkanlık ve sair sıfatları, kartvizit ve başkaca yollarla meslektaşlar arası haksız rekabet yaratacak şekilde Türkiye Barolar Birliği Reklam Yasağı Yönetmeliği ve Meslek İlke ve Kurallarına aykırı olarak kullanılamaz.

 

Komisyon ve kurulların çalışma dönemi ve görev süreleri

MADDE 12- (1) Samsun Barosu Onur Meclisi ile Samsun Barosu Genç Avukatlar Meclisi dışındaki komisyon ve kurullar, Baro seçimlerine paralel olarak iki yıllık dönemler halinde görev yaparlar. Yeni komisyon ve kurul organları oluşmadıkça eskisinin görevi devam eder.

 

Sorumlu baro yönetim kurulu üye veya üyeleri

MADDE 13- (1) Baro Yönetim Kurulunca her bir komisyon ve kuruldan sorumlu bir ya da birden fazla Yönetim Kurulu üyesi belirlenir. Belirlenen bu sorumlu yönetim kurulu üyesi, komisyon ve kurul ile Baro Yönetim Kurulu arasında irtibatı ve koordinasyonu sağlar. Baro Yönetim Kurulu üyesi sorumlu olduğu kurul ya da komisyonların tabii üyesidir.

(2) Samsun Barosu Onur Meclisi ile Baro Yönetim Kurulu arasındaki irtibat ve koordinasyonu baro başkanı sağlar.

(3) Samsun Barosu Genç Avukatlar Meclisi ile Baro Yönetim Kurulu arasındaki irtibat ve koordinasyonu Baro genel sekreteri sağlar.

 

ÜÇÜNCÜ BÖLÜM

YÖNETMELİKLE KURULAN KOMİSYON VE KURULLAR

 

Yönetmelikle kurulan komisyonlar ve bunlara bağlı alt komisyonlar

MADDE 14- (1) Bu yönetmelik ile aşağıdaki komisyonlar ile bu komisyonlara bağlı alt komisyonlar kurulmuştur;

Avukat Hakları ve Sorunları Komisyonu ile bu komisyona bağlı; Avukat Hakları Merkezi ile Bağlı Çalışan Avukatlar Alt Komisyonu, Kurum ve Kamu Avukatları Alt Komisyonu,

Çocuk Hakları Komisyonu,

Dış İlişkiler Komisyonu ile bu komisyona bağlı; Göçmen ve Mülteci Hakları Merkezi ile Avrupa Birliği Hukuku Alt Komisyonu,

Engelli Hakları Komisyonu,

Gezi-Spor Komisyonu ile bu komisyona bağlı; Baro Spor Takımları Alt Komisyonu, Gezi ve Doğa Sporları Alt Komisyonu, Satranç Alt Komisyonu,

Hayvan Hakları Komisyonu,

İnsan Hakları Komisyonu ile bu komisyona bağlı; Cezaevleri İzleme Alt Komisyonu, İşkence ve Kötü Muamele İle Mücadele Alt Komisyonu, Vatandaş Haklarını Takip Alt Komisyonu,

Kadın Hakları Komisyonu,

Kültür ve Sanat Komisyonu ile bu komisyona bağlı; Baro Koroları Alt Komisyonu, Kültürel/Sanatsal Kurslar Alt Komisyonu, Sinema ve Tiyatro Alt Komisyonu,

Sağlık Hukuku Komisyonu ile bu komisyona bağlı; Kamu Sağlığı ve Gıda Güvenliği Takip Alt Komisyonu, Hasta Haklarını Takip Alt Komisyonu, Sağlık Çalışanlarının Haklarını Takip Alt Komisyonu.

 

Yönetmelikle kurulan kurullar

MADDE 15- (1) Bu yönetmelik ile aşağıdaki kurullar kurulmuştur;

Avukatlık Hukuku ve Mesleki Mevzuatı Araştırma Geliştirme Kurulu

Banka ve Finans Hukuku Kurulu

Basın ve İletişim Hukuku Kurulu

Bilişim Hukuku ve Teknolojik Gelişmelerin Hukuka/Yargıya Etkilerini Araştırma Kurulu

Ceza ve Ceza Yargılaması Hukuku Kurulu

Çevre, Kent ve İmar Hukuku Kurulu

Deniz Hukuku Kurulu

Enerji Hukuku Kurulu

Fikri ve Sınaî Haklar Kurulu

Havacılık ve Uzay Hukuku Kurulu

Hukuk Felsefesi ve Sosyolojisi Kurulu

İcra, İflas ve Konkordato Hukuku Kurulu

İdare ve Vergi Hukuku Kurulu

İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Kurulu

Medeni Yargılama Hukuku Kurulu

Sigorta Hukuku Kurulu

Spor ve Spor Hukuku Kurulu

Taşıma ve Lojistik Hukuku Kurulu

Tüketici Hakları ve Rekabet Hukuku Kurulu

Yargı Faaliyeti Dışındaki Alternatif Çözümler ve Arabuluculuk Kurulu

 

                                               DÖRDÜNCÜ BÖLÜM

                                    SAMSUN BAROSU ONUR MECLİSİ

 

Samsun Barosu Onur Meclisi

MADDE 16- (1) Meslek ve yargı sorunlarının çözümünde, mesleki saygınlık ve dayanışmayı sağlamada, avukatların çeşitli istek, öneri, eleştiri ve birikimlerini önermede, demokratik, katılımcı bir oluşumu sağlamayı amaçlar.

(2) Onur Meclisi, Samsun Barosu Başkanı, -bir başka baronun üyesi olsalar dahi- önceki dönemler Baro Başkanları, Disiplin Kurulu Başkanı, TBB Delegeleri, Denetleme Kurulu’nun en kıdemli üyesi, Samsun Barosu’nun 35 yıllık kıdeme sahip üyeleri ve Genç Avukatlar Meclisi Başkanı’ndan oluşur.

(3) Onur Meclisi üye listesi her yıl 31 Aralık tarihi esas alınarak mesleki kıdem durumlarına ve yaşlarına göre yılda bir kez güncellenir.

(4) Baro Onur Meclisi, olağan olarak her yıl Ocak ve Temmuz aylarının ikinci haftası toplanır. Samsun Barosu Yönetim Kurulu’nun gerekli gördüğü hallerde ya da Onur Meclisi üyelerinin en az üçte birinin talebi üzerine de Onur Meclisi olağanüstü toplantı yapar.

(5) Onur Meclisi üyeleri, bu yönetmeliğin yürürlüğe girmesinden sonraki ilk toplantıya Samsun Barosu Baş- kanı’nın yazılı çağrısı ile davet edilirler. Bu toplantıda işbu yönetmeliğin 10. maddesi hükümleri uyarınca bir başkan, bir başkan yardımcısı ve bir sekreterden oluşan başkanlık divanı açık oylama ile iki yıllık süre için seçilir.

(6) Baro başkanı, Disiplin Kurulu Başkanı, Denetim Kurulu üyesi ile TBB delegeleri, Onur Meclisi Başkanlık Divanı’na seçilemezler.

 

Samsun Barosu Onur Meclisinin görev ve yetkileri

MADDE 17- (1) İlk toplantıdan sonraki olağan toplantılara üyeler, Onur Meclisi Başkanı tarafından davet edileceklerdir. Baro Onur Meclisi’nin görevleri şunlardır;

Baro Onur Meclisi Başkanlık Divanı’nı seçmek ve azalma olursa tamamlamak,

Gündemindeki konuları görüşmek, gerekli gördüğü tavsiye kararlarını almak,

Baro Yönetim Kurulu’nun istemiyle gündeme alınan konular hakkında görüş oluşturup tavsiye kararı almak,

Bir sonraki toplantıda görüşülmesini istediği konuların gündeme alınmasına karar vermek,

Hukukun üstünlüğü, bağımsız yargı ve mesleğin gelişmesi yönünde görüş ve öneriler sunmak. Baro Onur Meclisi, toplantıya katılanların salt çoğunluğunun oyları ile karar verir.

Toplantının açılışı için yeter sayı, Baro Onur Meclisi üye sayısının beşte biridir.

 

BEŞİNCİ BÖLÜM

SAMSUN BAROSU GENÇ AVUKATLAR MECLİSİ

 

Samsun Barosu Genç Avukatlar Meclisi

MADDE 18- (1) Samsun Barosu’na kayıtlı genç avukatlar ve stajyer avukatların baro yönetimi nezdinde temsilini, mesleki problemlerinin sorunsuzca yönetim organlarına iletilmesini ve genç avukatların yönetime ve sorunların çözümüne etkin olarak katılımlarını sağlamayı amaçlar.

(2) Samsun Barosu’na kayıtlı meslekte beş yılını bitirmemiş ve 30 yaşını doldurmamış ayrıca avukatlık stajını bitirip Samsun Barosu’na giriş aidatını ödeyip kaydını yaptıran ve ruhsatını bekleyen avukat adayları ile stajyer avukatlar meclisin doğal üyeleridirler.

(3) Genç Avukatlar Meclisi üye listesi her yıl 20 Şubat tarihi esas alınarak mesleki kıdem durumlarına ve yaşlarına göre yılda bir kez güncellenir.

(4) Genç Avukatlar Meclisi Genel Kurul ve Yönetim Kurulu olmak üzere iki organdan oluşur. Genel Kurul, her yıl Mart ayının ilk Pazar günü seçimli olarak toplanır.

(5) Genç Avukatlar Meclisi iş bu yönetmeliğin 5. ve 11.maddelerine aykırı olmamak kaydıyla Genç Avukatlar Meclisi Yönetim Kurulu tarafından hazırlanıp Samsun Barosu Yönetim Kurulu tarafından onaylanan kendi iç yönergesi ile yönetilir. Genç Avukatlar Meclisi Yönetim Kurulu işbu yönetmeliğin kabulünden itibaren 60 gün içinde iç yönergesini hazırlayıp Samsun Barosu Yönetim Kurulu’nun onayına sunar.

 

ALTINCI BÖLÜM

ÇEŞİTLİ VE SON HÜKÜMLER

 

Samsun Barosu Yönetim Kurulunun sorumluluğu

MADDE 19- Samsun Barosu Yönetim Kurulu;

Fiziki imkanlar elverdiği ölçüde meclis, komisyon ve kurulların çalışma ve toplantılarını yürütmeleri için yer tahsis eder.

Meclis, komisyon ve kurulların sekretarya hizmetini görmesi ve toplantıların çakışmaması amacıyla koordinasyon için en az bir personel görevlendirir.

Meclis, komisyon ve kurulların seminer, sempozyum, panel, meslek içi eğitim semineri, çalıştay, konser, kurs, yuvarlak masa toplantıları yapmak gibi önerilerini gündeme almak, öneri kabul görürse etkinliğin niteliğine göre yer tahsisini sağlar, gerekli başvuru ve duyuruları yapar.

Meclis, komisyon ve kurulların gerçekleştirecekleri faaliyetleri için toplu sms, e-mail gönderimlerini sağlar. Baro web sitesi üzerinden ve baro panolarından faaliyetlerinin duyurulmasını temin eder.

 

Tutulacak defterler, tutulma usulü ve tasdiki

MADDE 20- (1) Bu yönetmelik kapsamındaki meclis ve komisyonlar karar defteri tutmakla yükümlüdürler. Karar defterleri Samsun Baro Başkanlığı tarafından tedarik edilir ve baro genel sekreteri tarafından açılış ve kapanış tasdiki ile Meclis ve Komisyonların görev ve faaliyet sürelerinin sonunda ara tasdikleri yapılır.

(2) Karar defteri T.C. İçişleri Bakanlığı’nın 2007/2 numaralı Tebliği Ek-1’de gösterilen örneğe uygun olarak tutulur.

(3) Bu defterde kararın tarih ve sayısı ile konusu yazılır, ancak alınan karar birden fazla konuyu içeriyorsa, konu kısmına genel nitelikte ibareler yazılabilir.

(4) Karar defterinin "Toplantıya Katılan Üyelerin Adı ve Soyadı" kısmına yalnızca toplantıya katılan üyelerinin adı ve soyadları yazılır. Toplantıda alınan kararlar "Kararın Metni" kısmına yazılır ve kararın altı toplantıya katılan üyeler tarafından imzalanır. Ancak, karara katılmayan üyeler, karara katılmadıklarını belirten ibareleri yazarak kararın altına imza atarlar. Aynı toplantıda alınan kararların birden fazla sayfaya yazılması halinde, her sayfa paraf edilerek kararın bittiği sayfa imzalanır. Her yılın ilk kararına (1)’den başlayarak numara verilir.

(5) Tutulacak defterlerin mürekkepli veya tükenmez kalemle yazılması zorunludur. Elektronik sistemler ve yazı makineleri aracılığıyla örneğine uygun olarak yazdırılan form veya sürekli formlar defterlere yapıştırılarak kullanılabilir. Ancak, defterlere yapıştırılan çıktı köşelerinin, deftere temas edecek şekilde ve yeni bir karar alınmadan önce Samsun Barosu Genel Sekreterine tasdik ettirilmesi şarttır.

 

 

Mali hükümler

MADDE 21- (1) Meclis, komisyon ve kurulların görev ve yetkisi içindeki her türlü harcamalar, bu birimlerin başkanlık divanlarının önerisi ve/veya talebi üzerine Baro Yönetim Kurulu'nca onaylandığı ölçüde yapılır.

 

Yürürlük

MADDE 22- (1) Bu yönetmelik, Samsun Barosu Olağan ve/veya Olağanüstü Genel Kurulu’nda kabul edildiği tarihte yürürlüğe girer.

(2) Samsun Barosu Staj Eğitim Merkezi İç Yönetmeliği işbu yönetmelikle birlikte yürürlüğe girer ve bu yönetmeliğin ayrılmaz parçasıdır.

 

Yürütme

MADDE 23- (1) Bu yönetmelik hükümlerini Samsun Barosu Yönetim Kurulu yürütür.

 

GEÇİCİ MADDE 1- İşbu yönetmelikle kurulan Samsun Barosu Genç Avukatlar Meclisi işbu yönetmeliğin yürürlüğe girmesinden sonraki ilk Genel Kurulu’nu Mart 2020’de yapar. Samsun Barosu Genç Avukatlar Meclisi İzleme Kurulu’nun görevi Samsun Barosu Genç Avukatlar Meclisi ilk Genel Kurulu’nun tamamlanmasına kadar devam eder.

 

 

25.04.2024
AV. PINAR GÜRSEL YILDIRAN
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.