TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ VE TÜRK EĞİTİM VAKFI’NDAN HUKUK ÖĞRENCİLERİ İÇİN ANLAMLI PROJE
Tarih: 13.09.2019| Okunma Sayısı: 1041

TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ VE TÜRK EĞİTİM VAKFI’NDAN HUKUK ÖĞRENCİLERİ İÇİN ANLAMLI PROJE

Türkiye Barolar Birliği (TBB) ve Türk Eğitim Vakfı (TEV) lisans düzeyinde hukuk eğitimi gören öğrencilere destek sağlamak amacıyla “Hukukçunun Eğitimi, Toplumun Geleceği” projesini hayata geçirdi. TBB Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu ve TEV Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yırcalı’nın katılımıyla düzenlenen toplantıda kamuoyuna tanıtılan proje kapsamında, her ilden en az bir hukuk öğrencisine burs desteği sunulması hedefleniyor. Hangi ilden bağışın gerçekleştiğinin hukukcununegitimi.com web sitesinden görülebildiği proje ile aynı zamanda, Türkiye’nin 81 ilinin geleceğin hukukçularının eğitimi için iyilikte yarışacağı öngörülüyor.

Türkiye Barolar Birliği (TBB) ve Türk Eğitim Vakfı (TEV) hukuk öğrencilerinin umut dolu bir geleceğe adım atmalarına katkı sunmak için bir araya geldi. Lisans düzeyinde hukuk eğitimi gören öğrencilere destek sağlamak amacıyla hayata geçirilen “Hukukçunun Eğitimi, Toplumun Geleceği” projesi, TBB Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu ve TEV Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yırcalı’nın katılımıyla 11 Eylül 2019 Çarşamba günü İstanbul’da düzenlenen basın toplantısı ile kamuoyuna tanıtıldı. 

FEYZİOĞLU: ADALET, İYİ YETİŞMİŞ HUKUK UYGULAYICILARINA İHTİYAÇ DUYAR

Adaletin yalnızca çağdaş yasalara değil, iyi yetişmiş, nitelikli hukuk uygulayıcılarına da ihtiyaç duyduğunu vurgulayan TBB Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, “Hukuk ve eğitim alanında yapılacak her iş birliğini, 80 milyon vatandaşımızın geleceğine yapılan katkı olarak görüyoruz. Bugün, bir insan hakkı olan eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak adına yaptıkları çalışmalar ve ulaştıkları sonuçlarla toplumumuzun geleceğine en büyük yatırımı yapan Türk Eğitim Vakfı ile önemli ve anlamlı bir projeyi sizlerle paylaşmanın heyecanını yaşıyorum. Başlattığımız bu uzun soluklu bağış kampanyasına katılımın bir seferberlik ruhuyla en üst seviyeye ulaşması, gelecek vadeden hukuk fakültesi öğrencilerinin adalet sistemimize kazandırılmasına vesile olacaktır” açıklamasında bulundu.

YIRCALI: TÜM HALKIMIZI GELECEĞİN HUKUKÇULARINA DESTEK OLMAYA DAVET EDİYORUZ

TEV Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yırcalı, Türkiye Barolar Birliği ile ilk iş birliklerinin 2014 yılında Soma’da yaşanan maden faciasının ardından gerçekleştiğini, madencilerin çocuklarının eğitimine destek olmak amacıyla açılan TEV Soma Umut Fonu’nun en büyük destekçisinin TBB olduğunu vurguladı. Hukukçunun Eğitimi, Toplumun Geleceği projesinin de aydınlık bir gelecek için ilham kaynağı olacağına inandıklarını belirten Yırcalı, “Yarım asrı aşkın süredir çalışmalarını sürdüren iki köklü kurum olarak, ülkemizin geleceği için bir kez daha bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Çağdaş Cumhuriyet hukukunu koruyacak, öğretecek ve geliştirecek iyi eğitimli hukukçuların desteklenmesine katkı sağlamak için iki kurum aracılığıyla başlatılan bu proje, toplumun her kesiminden bireysel ve kurumsal desteklere açıktır. O nedenle halkımızı da aynı ilham ve heyecanla bağış yapmaya davet ediyoruz. İlk etapta Türkiye’nin her ilinden eğitim desteğine ihtiyaç duyan en az bir hukuk öğrencisine katkı sunmayı hedefliyoruz. O nedenle az veya çok demeden yapılan tüm bağışlar geleceğin hukukçuları için çok büyük önem taşıyor” diye konuştu.

Toplantının sonunda TBB Başkanı  Feyzioğlu’nun yönlendirmesi ile TBB ve TEV temsilcileri SMS aracılığıyla Hukukçunun Eğitimi, Toplumun Geleceği projesinin ilk bağışlarını gerçekleştirdiler.

BAĞIŞÇILAR ŞEHİRLERİNİ SİSTEME TANITIP İYİLİKTE YARIŞIYOR

Hukukçunun Eğitimi, Toplumun Geleceği projesi kapsamında bireyler ve kurumlar; kredi kartı, havale/EFT, SMS veya çağrı merkezi aracılığıyla bağış yapabiliyor. Her bağışın hangi ilden yapıldığına dair veriler bağışçılar tarafından hukukcununegitimi.com internet sitesi üzerinden sisteme tanıtılıyor. Böylece hangi ilin kaç hukuk öğrencisine destek olduğu görülebiliyor ve bu sayede şehirler iyilikte yarışıyor. Projeye, Türkiye genelinde lisans düzeyinde hukuk eğitimi gören, başarılı ve maddi desteğe ihtiyaç duyan tüm öğrenciler Türk Eğitim Vakfı’nın internet sitesi üzerinden başvuru yapabiliyor.

HUKUKÇUNUN EĞİTİMİ, TOPLUMUN GELECEĞİ PROJESİ BAĞIŞ KANALLARI

SMS: Desteklenilen şehrin adı yazılıp tüm operatörlerden 6717’ye SMS göndererek 10 TL bağışta bulunulabilir. (Örneğin BURSA yazıp 6717’ye kısa mesaj atılabilir.)

Kredi Kartı ile Bağış: https://hukukcununegitimi.com/bagis veya Türk Eğitim Vakfı’nın internet sitesi üzerinden tek sefer veya düzenli olarak bağış yapılabilir.

Havale / EFT: Bağışçıların banka üzerinden havale / EFT işlemi yapabilir. Açıklama kısmına desteklemek istenilen şehrin bilgisi yazılacaktır.

Garanti Bankası

Mecidiyeköy Ticari Şubesi (119)

IBAN No: TR60 0006 2000 1190 0006 2943 46

Hesap No: 6294346

Çağrı Merkezi: 444 0 838

29.03.2024
AV. PINAR GÜRSEL YILDIRAN
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.