DUYURU
Tarih: 13.03.2020| Okunma Sayısı: 1137

Pdf formatında indirmek için tıklayınız......

T.C.

HÂKİMLER VE SAVCILAR KURULU

Genel Sekreterliği

Konu : Korona Virüsü Hakkında Alınacak Tedbirler

DAĞITIM YERLERİNE

Corona Virüs (Covid-19) olarak bilinen solunum yolu bulaşıcı hastalığı, Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) 9 Mart 2020 tarihli raporuna göre 100’den fazla ülkede 109 bin teyit edilmiş küresel vakayla kayıtlara geçmiştir. DSÖ tarafından, Corona Virüs için 2 Mart 2020 tarihinde küresel risk seviyesini "yüksekten", "çok yüksek" seviyesine çıkarılmış, ayrıca “Uluslararası Kamu Sağlığı Acil Durumu” ilan edilmiştir.   Sağlık Bakanlığı bünyesinde oluşturulan Koronavirüs Bilim Kurulu’nun önerileri kapsamında; yargılama faaliyetlerinin yürütülmesinde herhangi bir soruna sebebiyet vermemek amacıyla, tutuklu işlere yönelik soruşturma ve kovuşturmalar ile ivedi sayılacak diğer hususlar haricinde duruşma ve keşiflerin ertelenmesi ile gerekli görülen hâllerde SEGBİS uygulaması kullanılması hususunun mahkemelerimizce değerlendirilmesi, mezkûr Kurulun önerileri doğrultusunda yeni tedbirlerin hayata geçirilmesi için gerekli dikkat ve özenin gösterilmesi, keyfiyetin merkez ve mülhakat adliyelerinde görev yapan tüm hâkim ve Cumhuriyet savcılarına duyurulmasını rica ederim.

Mehmet YILMAZ,

Başkanvekili

e-imzalıdır.

Dağıtım:  Gereği:

Bölge Adliye Mahkemeleri Adalet Komisyonu Başkanlıklarına

Bölge Adliye Mahkemeleri Cumhuriyet Başsavcılıklarına

Bölge İdare Mahkemeleri Adalet Komisyonu Başkanlıklarına

Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanlıklarına

Cumhuriyet Başsavcılıklarına

Not : Bu evrak 5070 sayılı Kanun hükümlerine uygun olarak elektronik imza ile imzalanmıştır.  Ayrıca fiziki olarak gönderilmeyecektir.   ____________________________________________________________________________________________________

Emniyet Mah. Mevlana BulvarıNo:36 Yenimahalle/ANKARA Bilgi İçin:Tel: 0 (312) 204 14 44 - 204 12 40 Kep Adresi : hsk@hs01.kep.tr

25.04.2024