TÜBAKKOM 12. DÖNEM 2. GENEL ÜYE TOPLANTISI
Tarih: 17.06.2014 23:00:00| Okunma Sayısı: 2756

Dönem sözcülüğünü Samsun Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Av. Birgül Bilgin’in yaptığı Türkiye Barolar Birliği Kadın Hukuku Komisyonu (TÜBAKKOM) 12. Dönem 2. Genel Üye Toplantısı    14 -15 Haziran  2014 tarihinde Gaziantep’te yapıldı.

TÜBAKKOM 12. Dönem 2. Genel Üye Toplantısı’na Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Gaziantep Baro Başkanı Ali Elibol, TBB Yönetim Kurulu Üyesi Yurdagül Gündoğan, çeşitli illerden gelen baro başkanları ve Kadın Hukuku komisyonları katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Feyzioğlu, kadın haklarının öneminden bahsederek, “Kadınların toplumdaki yerleri önemlidir. Kadına karşı şiddete en etkin bir biçimde mücadele etmek en önemli görevimizdir. Kadın hakları konusunda bu noktaya gelmemizde, değerli meslektaşlarımızın emeği var. Kadın haklarını insan haklarından ayırmak imkânsızdır. Çağdaşlaşmak için kadının önünü açmaktan başka çare yoktur. Ben bu toplantının sonucunda somut bir şeylerin ortaya çıkmasını istiyorum” dedi.

“KADINLARIN YÜZDE 44’Ü DUYGUSAL ŞİDDET GÖRÜYOR”

Gaziantep Baro Başkanı Ali Elibol da, “Dünyada en ağır bedelleri kadınlar ödüyor. Kadınların yüzde 44’i duygusal şiddet görüyor. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü geldiğinde buna benzer veriler ortaya çıkıyor. Kadınların siyasi hayatlara katılımları ne kadar az olduğu belirtiliyor. Bunun ötesinde kadınların toplumsal hayata tam ve eşit bir halde nasıl katılınır işte TÜBAKKOM bu sürece katkıda bulunuyor. İnsan hakları her bir bireye bağımsız seçim yapma ve yeteneklerini geliştirme olanağı sağlar” diye konuştu.

“BU ÜLKENİN İTAAT ETMEYEN KADINLARA İHTİYACI VAR”

TBB Delegesi Yönetim Kurulu Üyesi Yurdagül Gündoğan ise, “Kadın yaratıcıdır, üreticidir, ağlayandır ve gülendir. Kadın her koşulda affedendir. Kadın kutsaldır. Bu ülkenin itaat ve biat etmeyen kadınlara ihtiyacı vardır” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından divan üyeliği seçimi yapıldı.

Prof.Dr.Zerrin Söylemez ( Kadın Hakları ve Çocuk Gelinler) konusunda sunum yaptı.

Toplantıda, "toplumsal cinsiyet eşitliği, çocuk gelinler, kadın cinayetleri" gibi konular görüşülürken aynı zamanda Soma’da yaşanan maden faciasında mağdur olan kadınlara destek olmak ve haklarının takipçisi olmak üzere gönüllü komisyon oluşturuldu.

29.03.2024