TBB VE AVRUPA KONSEYİ' NDEN ORTAK SEMİNER
Tarih: 21.09.2014 23:00:00| Okunma Sayısı: 3552

‘Türk Ceza Adalet Sisteminin Etkinliğinin Geliştirilmesi Ortak Projesi’

Türkiye Barolar Birliği ve Avrupa Konseyi işbirliği ile yürütülen ‘Türk Ceza Adalet Sisteminin Etkinliğinin Geliştirilmesi Ortak Projesi’ çerçevesinde avukatlar için düzenlenen bölgesel seminerin altıncı toplantısı Samsun Barosu’nun ev sahipliğinde gerçekleşti.

Samsun, Sinop, Çorum, Amasya, Tokat ve Ordu barolarına kayıtlı avukatlara ve personellere yönelik düzenlenen etkinliğe, projeye katkı veren uzmanlar, avukatlar ve Ankara Program Ofisi temsilcileri, Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Av. Sabri Çepik, Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü Tetkik Hakimi Soner Özcan, Samsun Barosu Başkanı Av. Necat Anıl ve davetliler katıldı.
Seminere ilişkin yapılan açılış konuşmalarında Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü Tetkik Hakimi Soner Özcan ve Baro Başkanı Av. Necat Anıl, projeyle ilgili yapılan çalışmalar ve projenin amacına ilişkin bilgiler verdiler.

Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Av. Sabri Çepik ise konuşmasında, "Toplumun ceza adaletine olan güveni giderek azalıyor. Bir dönem yüzde 70’lerde olan adalete güven, günümüze yüzde 13’ler onanına inmiştir. Yani toplum ceza-adalet sistemine güven duymamaktadır. Bu çalışmalar çok önemlidir. Adalete ulaşımın ucuz ve güvenilir olması gerekir. Biz bunları tartışırken bir yandan da değişik projelerle adliyelerimizde vatandaşa kısıtlı alanlar planlamayı düşünüyoruz. Zannederim burada çelişki var. Oysa adalete erişim vatandaşın en son başvuracağı adaletin çok kolay erişilebilir olması gerekmektedir" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından 2 gün süren toplantıların ilk gününde “Savunma Etiği”  Av.Zeynep Pelin Ataman,  “ Ceza Muhakemesi Hukukunda Avukatın Soru Sorma Yetkisi “ Av.Naim Karakaya tarafından anlatılırken,  ikinci gününde “ Savunma Stratejisinin Belirlenmesi ve Dilekçe Hazırlama “  Askeri Yargıtay Onursal Başkanı Fahrettin Demirağ, “ Adli yardım “ ise Av.Aynur Tuncel Yazgan tarafından anlatıldı.

Seminer sonunda katılımcılara sertifikaları verilirken, sunum yapan konuşmacılara günün anısına Baro Başkan Yardımcısı Av.Yusuf Ziya Dereli tarafından plaket verildi.

19.04.2024