23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI
Tarih: 22.04.2015| Okunma Sayısı: 2000

 

                    23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI  
                                                                                        
   23 Nisan 1920 tarihi sadece Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı tarih değil aynı zamanda demokrasinin ve cumhuriyetin temellerinin atıldığı bir tarihtir.
   23 Nisan tarihi, milli egemenliğin ve Cumhuriyet değerlerinin sembol günlerinden biridir.
   Bugünün Millî Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kabul edilmesinin nedeni, bugünün çocuklarının ulusumuzun gelecekteki güvencesi olmasındandır.
   Milletimizin aydınlık yarınlarını kucaklayacak çocuklarımızın sağlıklı, eğitimli, mutlu ve özgür bireyler olarak hayata devam etmeleri en büyük arzumuzdur. Çocuklarımızın özgür düşünceli, adalet duygusu gelişmiş ve yetenekli gençler olarak yetiştirilmeleri ortak hedefimizdir.
   Bugünün bir diğer anlamı da, devlet idaresinde, egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğu gerçeğinin kabulüdür. Bu gerçek doğrultusunda, gücünü sadece ulusun iradesinden alan devletin ve bu devleti idare edenlerin, ulusun hiçbir ferdini dışlamadan ve ötelemeden, ulusun tüm değerleri ile barışık şekilde hukuk devletine dayalı bir yönetim sergilemeleri zorunludur.
   Çocuklarımıza bugünü bayram olarak armağan eden ve milletin iradesini, devleti idare etmenin yegâne yolu olarak hâkim kılan Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları ile aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, bu vesile ile sevgili çocuklarımızın ve tüm ulusumuzun Millî Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı tebrik ediyoruz. 
 
                                                                                            Av.Kerami GÜRBÜZ
                                                                                         Samsun Barosu Başkanı 
    
    
 
 

18.04.2024
AV. PINAR GÜRSEL YILDIRAN
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.