Dünya Çevre Gününde Fotoğraf Sergisi Açıldı
Tarih: 9.06.2015| Okunma Sayısı: 1745

 
 
 
Dünya Çevre Günü'nde Samsun Barosu bahçesinde açılan sergi ilk günden ilgi gördü.

Serginin açılışına katılarak bir konuşma yapan Samsun Barosu Başkanı Av. Kerami Gürbüz, "Baromuzun Çevre ve Kent Komisyonu üyesi arkadaşlarımızın çok önemli çalışmaları var. Muazzam doğal güzelliklere sahip bir coğrafyda hep beraber yaşıyoruz. Ne yazık ki bu coğrafyanın değereni bugüne kadar bilemedik. 2005-2009 yılları arasında Samsun Kültür Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu'nda hukuk üyesi olarak görev yaptım. Samsun, Sinop, Amasya'daki bütün taşınmaz kültür varlıklarının, kentsel, doğal, arkelojok sit alanlarının korunmasıyla, insanla buluşturulmasıyla alakalı çalışmalarda karınca kararınca yer aldım.  Bugün, bir Hamsilos koyunun ve civarındaki diğer güçzelliklerinin bu teknolojiye kurban edilecek olması, düşündürücüdür. Bu üzellikler bir daha geri gelmemek üzere kaybolma ihtimali barındırmakta" dedi.

Bugün yasama organı tarafından konuyla ilgili alınmış kararın yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini söyleyen Kerami Gürbüz, "Dünya Çevre Günü'nde bu mesajı vermek istiyoruz. Evet, tüm gelişmiş ülkelerde olduğu gibi ülkemizin de enerjiye ihtiyacı vardır. Ama alternatif enerji kaynakları bulunmalıdır. Riski en az olan, çevreye en az olanı tercih edilmelidir. Ne olur oldu bittiye getirilmeden bu projeler hayata geçirilmemelidir" dedi.

Serginin açılışında konuşan Volkan Atılgan, nükleer santralin sadece Sinop'a değil tüm bölge doğasına büyük zarar vereceğini belirterek, "İstanbul'un göbeğinde, Küçükçekmece'deki Nükleer Araştırma Merkezi'ndeki küçücük kobalt çubuklarına bile sahip çıkamayan bir enerji üretimine sahibiz maalesef. İş ve işçi güvenliğimiz ise ortada. Bu sergiyi aziz hatırısana sahip çıkarak atfettiğimiz Dr. Kamil Furtun'un can güvenliğine bile sahip çıkamıyoruz. Asansörlerle ölüme gönderiyoruz işçilerimizi, Ermenek'e, Soma'ya 'fıtrat' diyoruz. Bu koşullar altında Sinop'ta nükller güç santrali inşaasına evet demek, görünen bu köyde, akıl ve bilimin çok çok uzağına düşüyor" ifadelerini kullandı.

 
Sinop'a nükleer santral kurulmaması için tüm güçleriyle mücadele edeceklerini de söyleyen Atılgan, "Kurulması tasarlanan nükleeer santralin katma değeri yüzde 5, Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerinden tahsil edemediğimiz kayıp kaçak elektrik bedeli ise yüzde 7. Dolayısıyla biz dünyada gerçekten eşi benzeri olmadığını düşündüğümüz, mitolojide Zeus'un gelip görüp aşık olduğu Sinop'ta nükleer güç santraline hayır demek istiyoruz. En büyük riski taşıyan Samsun'a ve Samsunlulara da 'lütfen duyarlılığınızı koruyun' diyoruz" dedi.

28.03.2024
AV. PINAR GÜRSEL YILDIRAN
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.