TERÖR SALDIRISINDA HAYATINI KAYBEDENLER İÇİN SAYGI DURUŞU
Tarih: 13.10.2015| Okunma Sayısı: 1566

   Samsun Adliye Sarayı Avukatlar odasında Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybedenler için  meslektaşlarımızın katılımı ile, 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşunun ardından Samsun Barosu Başkanı Avukat Kerami Gürbüz bir konuşma yaptı.

   "Kim bir insanı haksız yere öldürürse tüm insanları öldürmüş gibidir" diyerek sözlerine başlayan Avukat Kerami Gürbüz, "Terör bu insanları aramızdan alarak içimize büyük bir acı düşürüyor hem de milli birlik ve beraberliğimizi ortadan kaldırmayı hedefliyor. Yaklaşık 50 yıldan beri aynı filmi tekrar tekrar seyrediyoruz ve seyrettiriliyoruz" ifadelerini kullandı.

   Türkiye'de 1970'li yıllarda da benzer acıların yaşandığını, olayların 1980'li yıllarda biraz durulduğunu ancak 1990'lı yıllarda faili meçhul cinayetlerin fazlasıyla arttığını anlatan Avukat Kerami Gürbüz, şöyle konuştu:

   "Yine o yıllar Maraş, Çorum, Madımak, Başbağlar gibi olayları yaşadık ancak gelin görün ki bütün bu olayları ve bütün bu tecrübeleri yaşayan bir toplum olmamıza rağmen bugün yine benzer olaylarla sınanıyoruz, imtihan ediliyoruz. Ben bunun sebebini şuna bağlıyorum; bütün bu olaylar yaşandı ama hepimiz biliyor ve kabul ediyoruz ki, bu olaylarla ilgili dosyalar zaman aşımına uğradı, bu ülke zaman aşımına uğramış dosyalar mezarlığına döndü."

   Faili meçhullerin aydınlatılamadığı ve geri plandaki gerçek güç odaklarına ulaşılamadığı sürece benzer olayların yaşanabileceğine dikkati çeken Avukat Kerami Gürbüz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

   "Demokratik hukuk devleti kuralları çerçevesinde buna neden olanlara hesap soramadıktan sonra bu olaylarla alakalı yetkili, ilgili sorumlular bunun hesabını ne geçmişte ne de bugün vermedikten sonra üzülerek ifade ediyorum, Türkiye olarak, millet olarak bu acıları tekrar tekrar yaşarız. Bizim anlayışımızda, inancımızda 'Dicle kenarında bir kuzuyu kurt kapsa onun hesabı adaletiyle meşhur Ömer'den soruluyor' iken, bugün binlerce canın, 40 yıldan bu yana hesabı kimden ve kimlerden sorulması gerekiyor. Artık toplum olarak 'senin partin daha kalitesiz benim partim daha kaliteli, senin liderin işe yaramaz benim ki daha üstündür’ gibi sığ yaklaşımları bir kenara bırakıp topyekûn bu sistem ile alakalı tartışma ve sorgulama içerisine girmek mecburiyetindeyiz."

   Gürbüz, artık bu topraklarda gözyaşı değil, huzur, birlik ve beraberlik istediklerini vurgulayarak, ayrıştıran bir üslup değil, dayanışma, güç birliği, el birliği talep ettiklerini söyledi.

   Yüzü ak, alnı pak bu millete yaraşır dünyada bir duruş beklediklerini dile getiren Gürbüz, "Polisimiz, askerimiz de şehit oldu. Onlara ve terör eylemlerinde toprağa verdiğimiz canlara yüce Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.
 
 
 
 

23.04.2024
AV. PINAR GÜRSEL YILDIRAN
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.