KINAMA
Tarih: 31.10.2015| Okunma Sayısı: 2616

KINAMA

29 Ekim 2015, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere en büyük mirası olan Cumhuriyet’in ilanının 92.yıldönümünü coşkuyla kutluyoruz. Bizler, Gazi Mustafa Kemal ve O’nunla birlikte cephede omuz omuza sırt sırta çarpışarak bağımsızlık zaferi kazanan Nene Hatunların, Halide  (Edip Adivar )Onbaşıların, Nezahat (Baysel) Onbaşıların, Halime Çavuşların torunlarıyız.
   Ulu Önder Atatürk’ün “ Ey Kahraman Türk kadını, sen yerde sürüklenmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın “ sözleri ışığında “toplumsal cinsiyet ayrımcılığı ve “kadına yönelik şiddetle “ yapmış olduğumuz mücadele, Türkiye Futbol Federasyonuna bağlı dört büyük futbol takımından birisinin kulüp başkanı ve en önemlisi de bir kadın tarafından dünyaya getirilen İbrahim Hacıosmanoğlu’nun “kadınlara yönelik yapmış olduğu “ hakaret dolu ve aşağılayıcı beyanlarını hayretle ve kızgınlıkla izledik.
   Toplumsal barışa en çok ihtiyaç duyulan bugünlerde bir annenin oğlu, bir kadının hayat arkadaşı, bir başka kadının kardeşi ya da babası olan bu şahsın, yetmişsekiz milyon önünde tüm kadınlardan özür dilemesi gerekmektedir.
   “Adam olmanın bir cinsiyet meselesi değil, bir şahsiyet meselesi “ olduğunu sayın kulüp başkanına hatırlatarak İbrahim Hacıosmanoğlu’nu, Türkiye Barolar Birliği Kadın Hukuku Komisyonu olarak  esefle kınıyor, şahıs hakkında Türkiye Futbol Federasyonunu da gerekli yasal işlemleri başlatmaya davet ediyoruz.

TÜRKİYE KADIN HUKUKU KOMİSYONU
                                                                                  OSMANİYE DÖNEM SÖZCÜLÜĞÜ