TBB DUYURU NO:2015/90
Tarih: 25.11.2015 23:00:00| Okunma Sayısı: 1776

 

                                                                           TBB DUYURU NO: 2015/90 

Başkanlık Divanımızın 02.11.2015 günlü toplantısında, çevreye olan duyarlılığımızın gereği olarak yayınlarımızın ağırlığının elektronik ortama kaydırılmasına karar verilmiştir. Böylece hem kâğıt tüketimimizi hem de basım ve dağıtım esnasında oluşan karbondioksit üretimini azaltmak mümkün olacaktır. Birliğimizin tüm yayınlarına www.barobirlik.org.tr/yayinadresinden ulaşabilirsiniz.

Bu uygulama ile e-kitap ve e-dergilere ağırlık vereceğimiz için fiziksel olarak bastığımız yayınların sayısını aşamalı olarak azaltacağız. Her yeni yayınımız e-posta aracılığıyla gönderilecek, fiziksel bir kopyasının talep edilmesi durumunda, önceki uygulamamızda olduğu gibi, ücretsiz olarak derhal gönderilecektir. Böylece değerli meslektaşlarımızın çalışma ve ilgi alanına girmeyen kitapları göndermeyerek tüketimimizi ve çevreye verdiğimiz zararı azaltabileceğiz.

TBB Dergisine halen abone olan değerli meslektaşlarımıza dergileri gönderilmeye devam edilecektir. Dergimizi basılı olarak almak isteyen meslektaşlarımızın ise bugünden başlayarak yıllık -75,00- TL karşılığı abone olmaları gerekmektedir. Karbon ayak izinin azaltılmasını hedefleyen kararlarımız kapsamında ayrıca abone ücretleri içinden her abonemiz adına TEMA Vakfına 5 adet fidan bağışı yapılacaktır.

Çevre sorunlarına karşı aynı duyarlılığı paylaştığımızı bildiğimiz Barolarımız, delegelerimiz ve tüm meslektaşlarımızın kararlarımızın yaşama geçirilmesinde gereken desteği verecekleri inancı ile bilgilerinize sunarım.

Saygılarımla.


Avukat Metin FEYZİOĞLU
Türkiye Barolar Birliği
Başkanı

Yayınlarımız için internet adreslerimiz:
Tüm yayınlarımız için: www.barobirlik.org.tr/yayin 
 

29.03.2024
AV. PINAR GÜRSEL YILDIRAN
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.