KINAMA VE BAŞSAĞLIĞI
Tarih: 27.11.2015 23:00:00| Okunma Sayısı: 2159

 
   Diyarbakır Baro Başkanımız Sayın Av.Tahir Elçi bir saldırı sonucu hayatını kaybetti. Olayın tazeliği içerisinde saldırının kim tarafından, ne şekilde gerçekleştiği netlik kazanmadı ise de sonuçta bir insan, bir can, bir avukat, bir Baro Başkanı hayatını kaybetmiştir. Bu vefat ülkemizi kaosa sokmak isteyenlerin cesaretini arttıracak, onların çıkarlarına hizmet edecektir.
   Ülkeyi kaosa ve belirsizliğe sürüklemek isteyen karanlık odakların ekmeğine yağ sürülmek istenmiyorsa bu cinayet tüm boyutlarıyla en kısa sürede aydınlatılmak ve kamuoyunun zihnindeki bütün sorular cevaplandırılmak zorundadır.
   Cinayetin fail ya da failleri ve onların arkasındaki güç ya da güçler hukuk devleti kuralları çerçevesinde hesap vermedikten ve hak ettikleri en ağır cezaya çarptırılmadıktan sonra bu ülkedeki insanlarımızın huzuru her zaman tehdit altında olacak ve toplumsal tedirginlik süreklilik kazanacaktır.
   Bu sebeple başta hükümetimiz ve tüm yetkili kurumlar, bu olayın üzerine hassasiyetle eğilmek ve bizleri rahatlatacak açıklamalarını ivedilikle yapmak zorundadırlar.
   Artık olan bitenin yapanın yanına kar kalmadığı, artık birilerinin cinayetlerden beslenmediği ve hukuk devletinin tüm kurum ve kurallarının sağlıklı bir şekilde işletildiği bir Türkiye istiyoruz. Bu ülkenin tüm vatandaşları olarak ve de adaletin tesisi idealine bağlı avukatlar olarak böyle bir Türkiye'yi fazlasıyla hak ediyoruz.
   Bu vesileyle hain saldırıyı şiddetle kınıyor, Diyarbakır Barosu Başkanı Avukat Tahir Elçi'ye Allah'tan rahmet, ailesine ve başta Diyarbakır Barosu avukatları olmak üzere tüm meslektaşlarımıza sabır ve metanet diliyoruz. Ayrıca olay esnasında şehit düşen polislerimize rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyoruz.
 
                                                                                     Samsun Barosu Yönetim Kurulu 
 

24.04.2024
AV. PINAR GÜRSEL YILDIRAN
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.