BASIN AÇIKLAMASI
Tarih: 28.11.2015 23:00:00| Okunma Sayısı: 3561

   Samsun Barosu Lokali'nde avukatların katımı ile gerçekleşen basın açıklaması sorasında anıta gidildi.
   Bir dakikalık saygı duruşundan sonra program sona erdi.  
 

29.11.2015 TARİHLİ SAMSUN BAROSU BAŞKANLIĞI BASIN AÇIKLAMASI

 

Diyarbakır Baro Başkanımız Sayın Av.Tahir Elçi menfur bir saldırı sonucu hayatını kaybetti. Aynı saldırıda iki polisimiz de şehit oldu.

Olayın tazeliği içerisinde saldırının kim tarafından, ne şekilde gerçekleştiği netlik kazanmadı ise de sonuçta bir insan, bir can, bir baba, bir avukat, bir Baro Başkanı hayatını kaybetmiştir. Bu vefat ülkemizi kaosa sokmak isteyenlerin cesaretini arttıracak, onların çıkarlarına hizmet edecektir.

Ülkeyi kaosa ve belirsizliğe sürüklemek isteyen karanlık odakların ekmeğine yağ sürülmek istenmiyorsa bu cinayet tüm boyutlarıyla en kısa sürede aydınlatılmak ve kamuoyunun zihnindeki bütün sorular cevaplandırılmak zorundadır.

Cinayetin fail ya da failleri ve onların arkasındaki güç ya da güçler hukuk devleti kuralları çerçevesinde hesap vermedikten ve hak ettikleri en ağır cezaya çarptırılmadıktan sonra bu ülkedeki insanlarımızın huzuru her zaman tehdit altında olacak ve toplumsal tedirginlik süreklilik kazanacaktır.

Bu sebeple başta hükümetimiz ve tüm yetkili kurumlar, bu olayın üzerine hassasiyetle eğilmek ve olayı tüm boyutlarıyla ortaya koyan açıklamalarını ivedilikle yapmak zorundadırlar.

Artık olan bitenin yapanın yanına kâr kalmadığı, artık birilerinin cinayetlerden beslenmediği ve hukuk devletinin tüm kurum ve kurallarının sağlıklı bir şekilde işletildiği bir Türkiye istiyoruz. Bu ülkenin tüm vatandaşları olarak ve de adaletin tesisi idealine bağlı avukatlar olarak böyle bir Türkiye'yi fazlasıyla hak ediyoruz.

Bugün biz burada hain bir saldırı sonucunda kaybettiğimiz Diyarbakır Barosu Başkanımız AVUKAT TAHİR ELÇİ için tek vücut, tek yüreğiz.

Yetmiş sekiz milyon vatandaşımızı hukukun üstünlüğü ve adalet paydasında kucaklaştırmak için yürüttüğümüz mücadelemiz aynı kararlılıkla devam edecektir.

Dost düşman bilsin ki, bu tür eylemlere, işlenen cinayetlere rağmen asla doğru bildiğimiz yoldan, haktan, hakikatten ve adaletten dönmeyiz. 

Bu vesileyle hain saldırıyı şiddetle kınıyoruz, faillerini lanetliyoruz.

Olayın hemen ardından keşif amacı ile olay yerinde bulunan Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan SOLMAZ’a ve beraberindeki heyete yönelik saldırı girişiminden dolayı geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, olay yerindeki delilleri karartmaya yönelik bu saldırıyı da manidar bulduğumuzu belirtmek istiyoruz.

Diyarbakır Barosu Başkanı Avukat Tahir Elçi'nin mekânı cennet olsun, Allah, ailesine ve başta Diyarbakır Barosu avukatları olmak üzere tüm meslektaşlarımıza sabır ve metanet versin. 

Ayrıca olay esnasında şehit düşen polislerimize rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyoruz."
 
                                                                    Samsun Barosu Yönetim Kurulu Adına
                                                                                                           Av.Kerami Gürbüz
                                                                                              Samsun Barosu  Başkanı
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

29.03.2024
AV. PINAR GÜRSEL YILDIRAN
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.