İŞADAMI KÖKSAL ERSAYIN İLE STAJYER AVUKATLAR SOHBETİ
Tarih: 1.12.2015 23:00:00| Okunma Sayısı: 2153

   Samsun Barosu, staj eğitimi programı kapsamında, işadamı Köksal Ersayın ile stajyer avukatları biraraya getirdi.

   Programın açılışında bir konuşma yapan Samsun Barosu Başkanı Av.Kerami Gürbüz, amaçlarının stajyerleri sadece hukuki konularda bilgilendirmek olmadığını, asıl amacın stajyeri hayata ve avukatlığa hazırlamak olduğunu ifade ederek, “hayat ile kitap her zaman uyuşmayabilir, diploma sahibi olmak, sahanızda bilgi sahibi olmak tabii ki hayata atılmak için çok büyük bir imkandır, ancak hayatta başarılı olmak için diploma tek başına yeterli değildir. Hayatta başarıyı getiren unsurlardan biri de hiç şüphesiz başkalarının tecrübelerinden yararlanmaktır.” dedi. Samsun Barosu olarak bir ilke imza attıklarını ifade eden Gürbüz, “Bugüne kadar stajyer avukatlarımızı mesleğimizin üstadları ile biraraya getirerek mesleki bilgi ve tecrübe aktarımı yapılmasını sağlıyorduk. Bugün ise ilk kez stajyerlerimizi iş dünyasının başarılı bir ismi ile bir araya getirerek bir işadamının hizmet aldığı avukattan beklentilerinin ne olduğu ve iş dünyasında avukatı nelerin beklediği hususunda stajyerlerimize tecrübe aktarımı sağlamayı hedefledik. Bundan sonra da dönem dönem stajyerlerimizi ve genç meslektaşlarımızı farklı sektörlerden başarılı kişilerle biraraya getirmeyi hedefliyoruz.” dedi.

  İşadamı Köksal Ersayın ise stajyer avukatlara hitaben yaptığı konuşmasında hayatından kesitler sunarak avukat adaylarıyla tecrübelerini paylaştı ve tavsiyelerde bulundu. Köksal Ersayın konuşmasında, “her zaman kendinize ‘avukat olarak ben neden tercih edilmeliyim?’ sorusunu sormalısınız ve farkınızı yaratmalısınız. Farkınızı yaratmak için işe bir dil öğrenerek başlayabilirsiniz. Ayrıca bir sahada uzmanlaşmalı ve o sahanın en iyisi olmalısınız. Kişi mutlaka okumalı araştırmalı ama bunun yanında bilgi ve görgüsünü artırmak için fırsat buldukça seyahat de etmelidir. Hatta artık yurtdışındaki iş imkanları da araştırılarak, değerlendirilmelidir.” dedi.
   Programa Samsun Barosu Genç Avukatlar Meclisi Başkanı Av.Süleyman Engin Yılmaz ile idare heyeti üyesi avukatlar da katıldı.
 
 
 
 

25.04.2024
AV. PINAR GÜRSEL YILDIRAN
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.