YÖNERGE
Tarih: 2.01.2017| Okunma Sayısı: 2299

 

 

 
SAMSUN BAROSU 

DÜĞÜN ve CENAZE İŞLERİ YÖNERGESİ

 


 Yönergenin amacı;

 

           a)     Samsun Barosu üyesi avukatların düğünlerinde ve çocuklarının sünnet düğünlerinde Samsun Barosu’nun temsili ve sunulacak hediyelerin belirlenmesi,

b)     Samsun Barosu üyesi avukatların veya 1.derece yakınlarının vefatında Samsun Barosu’nun temsili ve yapılacak işlerin belirlenmesidir.

2-     Bu yönergede geçen;

Baro terimi, Samsun Barosu’nu,

Başkan terimi, Samsun Barosu Başkanı’nı,

Yönetim Kurulu terimi, Samsun Barosu Yönetim Kurulu’nu, ifade eder.

3-     Baro üyesi avukatın düğününde başkanın ve yönetim kurulu üyelerinin davet edilmesi halinde;

a)     Düğün Samsun ve ilçelerinde ise düğüne baroyu temsilen başkan ve/veya görevlendireceği yönetim kurulu üyeleri ve/veya baronun ilgili ilçe temsilcisi katılır. Baro üyesi avukata baro adına hediye olarak bir adet çeyrek altın takdim edilir.

b)     Düğün Samsun dışında ise başkan ve/veya yönetim kurulu üyelerinin düğüne gidebilme imkânı yok ise baro adına tebrik telgrafı gönderilir ve baro adına hediye olarak bir adet çeyrek altın haricen takdim edilir.

4-     Baro üyesi avukatın çocuğunun sünnet düğününde başkanın ve yönetim kurulu üyelerinin davet edilmesi halinde;

a)     Düğün Samsun ve ilçelerinde ise düğüne baroyu temsilen başkan ve/veya görevlendireceği yönetim kurulu üyeleri ve/veya baronun ilgili ilçe temsilcisi katılır. Baro üyesi avukata baro adına hediye olarak bir adet gram altın takdim edilir.

b)     Düğün Samsun dışında ise başkan ve/veya yönetim kurulu üyelerinin düğüne gidebilme imkânı yok ise baro adına tebrik telgrafı gönderilir ve baro adına hediye olarak bir adet gram altın haricen takdim edilir.

5-     Baro üyesi avukatın vefatı halinde;

a)     Cenaze programı baro üyesi tüm avukatlara sms yolu ile duyurulur.

b)     Cenaze Samsun veya ilçelerinde ise, cenazeye baroyu temsilen başkan ve/veya görevlendireceği yönetim kurulu üyeleri ve/veya baronun ilgili ilçe temsilcisi katılır. Cenazeye baro tarafından çelenk gönderilir. Talep gelmesi ve/veya yönetim kurulunun gerek görmesi halinde cenazeye katılacak avukatlar için baro tarafından araç tahsis edilebilir/kiralanabilir.

c)      Cenaze Samsun dışında ise başkan ve/veya yönetim kurulu üyelerinin cenazeye gidebilme imkânı yok ise baro adına taziye telgrafı gönderilir. Ayrıca cenazenin kaldırılacağı yerin Barosuna bilgi verilir.

d)     Vefat eden avukatın cenazesinin kaldırılması işlemlerini takip edecek bir yakını yok ise cenazenin kaldırılması işlemleri başkan ve/veya başkanın görevlendireceği yönetim kurulu üyeleri ile baro personeli tarafından gerçekleştirilir.

e)     Vefat eden avukatın yakınları cenaze masraflarını karşılayacak maddi güce sahip değilse cenaze masrafları baro tarafından karşılanır.

f)       Vefat eden avukatın ailesinden talep gelmesi ve/veya yönetim kurulunun gerek görmesi halinde vefat eden avukatın görev yaptığı yer adliyesi önünde veya baro hizmet binası önünde ayrıca tören yapılabilir.

g)     Vefat eden avukatın ailesinden talep gelmesi ve/veya yönetim kurulunun gerek görmesi halinde cenazeye katılanlara baro tarafından mezarlıkta pide, ayran vb ikramda bulunabilinir.

6-     Baro üyesi avukatın 1.derece yakınının vefatı halinde;

a)     Baro üyesi avukatın, eşi, çocuğu, anne-babası, kardeşi, kayınvalidesi-kayınpederinin vefatı halinde cenaze programı baro üyesi tüm avukatlara SMS yolu ile duyurulur.

b)     Cenaze Samsun veya ilçelerinde ise, cenazeye baroyu temsilen başkan ve/veya görevlendireceği yönetim kurulu üyeleri ve/veya baronun ilgili ilçe temsilcisi katılır. Cenazeye baro tarafından çelenk gönderilir. Talep gelmesi ve/veya yönetim kurulunun gerek görmesi halinde cenazeye katılacak avukatlar için baro tarafından araç tahsis edilebilir/kiralanabilir.

c)      Cenaze Samsun dışında ise başkan ve/veya yönetim kurulu üyelerinin cenazeye gidebilme imkânı yok ise baro adına taziye telgrafı gönderilir.

d)     Baro üyesi avukatın, eşi ya da çocuğunun vefatı halinde, avukat cenaze masraflarını karşılayacak maddi güce sahip değilse cenaze masrafları baro tarafından karşılanır.

7-     İşbu yönerge baro yönetim kurulu tarafından kabul edildiği tarihte yürürlüğe girer. Yönerge, yürürlüğe girdikten sonra Baro üyesi avukatları bilgilendirmek amacıyla baro web sayfasından ve baro panolarından duyurulur.

8-     İşbu yönergeyi baro yönetim kurulu yürütür. 

 

1-    

20.04.2024
AV. PINAR GÜRSEL YILDIRAN
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.