BASIN AÇIKLAMASI
Tarih: 14.03.2017| Okunma Sayısı: 1124

 
Samsun Barosu Başkanı Av.Kerami GÜRBÜZ’ün 13.03.2017 tarihli basın açıklaması aşağıda bilginize sunulmuştur.

Saygılarımızla…

BASIN AÇIKLAMASI

Son dönemde bazı Avrupa ülkelerinin özellikle Hollanda’nın ülkemizin devlet ve siyaset adamlarına karşı sergiledikleri tutum, takındıkları tavır uluslararası hukuka, diplomatik teamüllere ve insan haklarına açıkça aykırıdır.

Hollanda’nın, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sayın Fatma Betül Sayan Kaya’ya reva gördüğü uygulama diplomatik teamüllere, protokol ve nezaket kurallarına aykırı olduğu gibi seyahat etme özgürlüğünün de kısıtlanmasıdır.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımıza reva görülen uygulamaları protesto etmek isteyen vatandaşlarımıza polislerin ve köpeklerinin saldırması ise tek kelime ile şovenist ve faşizanca bir tutumdur.

Bu tutum ve davranışların herhangi bir 3.dünya ülkesinde değil de kendini demokrasi ve insan hakları havarisi olarak pazarlayan Avrupa’da yaşanıyor olması manidardır. Lakin şaşırtıcı değildir. Avrupa, tarih boyunca olduğu gibi bugün de savunduğu insani değerleri sadece kendisi için kendi insanı için savunduğunu bir kez daha müşahhas bir şekilde ortaya koymuştur.

Hollanda ve benzerleri şunu bilmek zorundadırlar : İçinde şiddet barındırmayan her türlü inanç, düşünce ve anlayış, değerlidir ve korunmaya değerdir.

Hollanda’nın ve benzerlerinin ülkemizin devlet ve siyaset adamlarına karşı sergiledikleri kabul edilemez tutum ve tavırlara karşı iktidarı ile muhalefeti ile milletin tüm fertlerinin ortak tepki / duruş sergilemiş olmaları her türlü takdir ve övgüye şayandır. Devletin ve milletin itibarını hedef alan bu tür eylemlere karşı ancak topyekun milli duruş sergilenerek sağlıklı mücadele edilebilir.

Lakin Hollanda ve benzerlerine tarafımızdan verilecek en sağlam cevap ülkemizde insan hakkı ihlallerini en asgariye indirerek bu coğrafyayı bir huzur adasına dönüştürmekle mümkün olacaktır. Bunun için de demokratik hukuk devletini tüm kurum ve kurallarıyla tıkır tıkır işletmekten başka çaremiz bulunmamaktadır.

Bu vesileyle insanlık dışı uygulamaları nedeniyle Hollanda ve benzerlerini şiddetle kınıyor, başta Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sayın Fatma Betül Sayan Kaya olmak üzere şiddete maruz kalan tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Saygılarımızla… 13.03.2017

Av.Kerami GÜRBÜZ

Samsun Barosu Başkanı

19.04.2024
AV. PINAR GÜRSEL YILDIRAN
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.