GEZİ
Tarih: 22.05.2017| Okunma Sayısı: 2293

          Samsun Barosu Kültür Sanat ve Gezi Komisyonunun düzenlemiş olduğu Büyük Balkan Turu 06.08.2017 - 13.08.2017 tarihleri arasında yapılacaktır. İstanbul çıkışlı Vizesiz 7 Gece yarım pansiyonluk tur, 20 kişi kontenjanlı kişi başı 449 Eurodur, 20 kişi sonrası tur ücreti 50 Euro zamlıdır. Kontenjan sınırlı olduğundan 24 Mayıs Çarşamba günü mesai bitimine kadar baro sekretaryasına kesin rezervasyon yapılması duyurulur. 
 
 
 
 
Baştanbaşa Balkanlar Turları --- ( Vizesiz )

Sırbistan - Bosna – Karadağ – Arnavutluk - Makedonya

Belgrad - Saraybosna – Mostar – Trebinje – İşkodra – Tiran – Ohrid - Üsküp

28 Ocak , 03 Şubat 2018 Hareket

7 Gece Yarım Pansiyon Konaklama

1.GÜN

İstanbul - Belgrad

İstanbul Atatürk Havalimanı Dışhatlar Gidiş Terminalinde saat 06:00’te buluşma. Bilet, bagaj ve pasaport işlemlerini takiben Türk Havayolları’na ait TK1081 sefer sayılı uçakla saat 08.40’ta Belgrad`a hareket.Yaklaşık 1 ,5 saatlik yolculuğun ardından yerel saat ile 08:30`ta Belgrad`a varış. Pasaport , bagaj ve gümrük işlemlerinin ardından özel otobüslerimizle birlikte panaromik Belgrad turumuza başlıyoruz. Panoramik Belgrad şehir turumuz sırasında Kale Meydanı, Askeri Müze, İstanbul Kapı, Saat Kulesi, Damat Ali Paşa Türbesi, Zindan Kapı, Leopoldov Kapı, Sokullu Mehmet Paşa Çeşmesi, Stefan Lazerevic Anıtı, Nebojsa Kulesi, Saborna Kilisesi, Cumhuriyet Meydanı, Terazi Meydanı ve Taş Meydan görülecek yerler arasındadır. Turumuzun bitimi ile birlikte otelimize transfer. Geceleme otelimizde.

2.GÜN

Belgrad - Saraybosna (320 km)

Sabah otelimizde alınacak kahvaltı sonrasında otelimizden ayrılıyoruz. Özel otobüslerimizle Saraybosna’ya hareket ediyoruz. Saraybosna`ya varışımız ile beraber panoramik şehir turumuza başlıyoruz. Avrupa’nın en müstesna çarşısı Başçarşı’da gezintimizi yapıyoruz. Osmanlı döneminden beri faaliyete devam eden Kurşunlu Medresesi’ni geziyoruz. Ardından Kanuni Sultan Süleyman’ın akrabası Hüsrev Bey Camii’ni geziyoruz. Turumuzun devamında Saat Kulesi, Saraybosna’da Katolik Katedrali, Ortodoks Kiliseleri ve Musevi Sinagogu’nu görüyoruz. Ardından 1. Dünya Savaşı’nın çıktığı Latin Köprüsü’nü gezdikten sonra Fatih Sultan Mehmet’in şehre girdiği kapıdan geçip Osmanlı Çeşmesinden su içiyoruz. Son olarak Fatih Sultan Mehmet Han’a atfedilen Fatih Camii’ni ziyaret ettikten sonra otelimize transfer ve odalara yerleşme. Geceleme ve akşam yemeği otelimizde.

3.GÜN

Saraybosna – Mostar – Trebinje (Dubrovnik Extra tur imkanı )(247 km)

Sabah otelimizde alınacak kahvaltı sonrasında Mostar`a doğru hareket ediyoruz. Mostar’a varış ardından yürüyerek yapacağımız turumuzda önce Mostar Köprüsü'nü görüyoruz. Mimar Hayreddin tarafından 1557 yılında inşa edilen köprü Osmanlı mimarisinin bir şaheseridir. Köprü 1992 yılında cereyan eden savaşta Hırvat topçusu tarafından yıkıldı, ancak Türkiye Cumhuriyeti'nin de büyük katkılarıyla 2004 yılında yeniden hizmete açılmıştır. Ardından Koska Mehmet Paşa Camii'ni görüyoruz. Sonrasında Bosna Hersek’te diğer durağımızda bütün tarihi dokusuyla korunan ve Türk Köyü olarak bilinen Poçitel’i ziyaret ederek 16.yy.’da Osmanlı tarafından yapılan binaları görüyoruz. Turun bitimi ile birlikte otantik sehir olan Trebinje’deki otelimize transfer ve odalara yerleşme. Geceleme ve akşam yemeği otelimizde.

(Yeşil pasaport olanlara ve geçerli Schengen vizesi olan misafirlerimiz için, rehberimiz tarafından ekstra olarak düzenlenecek Dubrovnik akşam turuna katılabilirler. ( 45 EUR )

Turumuzda Dubrovnik panaromik tur esnasında, UNESCO tarafından Dünya Mirasları Listesi’ne alınmış eski şehir meydanını yürüyerek geziyoruz. Kuleler, muhteşem surlar, 14. yy.’dan kalma ve dünyanın en eski eczanesine de ev sahipliği yapan Francis Manastırı, Rector Sarayı, şehir kapıları, kuleler ve diğer önemli yapılar görülecektir. Turumuzun bitimi ile birlikte otelimize transfer.)

4.GÜN

Trebinje - Kotor - Budva – İşkodra (220 km)

Sabah otelimizde alınacak kahvaltı sonrasında otelimizden ayrılıyoruz. Ardından dünyanın en genç devletlerinden Karadağ’a geçiyoruz. Burada ilk durağımız, önemli tarih ve doğa cenneti ve turistik cazibe merkezi durumunda bulunan Kotor... Burada Stari Grad’da (Eski Şehir-Kale) yürüyerek yapacağımız turda bu şirin beldeyi tanıyacaksınız. Ardından muhteşem sahilleri, çok renkli gece hayatı ile Balkanlar’ın en ünlü tatil merkezlerinden Budva. Burada yapacağımız yürüyüş turunda Stari Grad (eski şehir merkezi) ve kaleyi gezeceğiz. Son durağımız, zamanında balıkçıların yerleşim alanı olan bir adanın kamulaştırılması ve sonrasında Singapur’lu bir multimilyardere satılması ile günümüzde restorasyon çalışmaları ile turizme kazandırılma aşamasında olan muhteşem St Stefan’ı panaromik olarak tepeden görebileceğiniz bir mola sonrasında Arnatuvluk sınır kapısından geçerek İşkodra`daki otelimize transfer ve odalara yerleşme. Geceleme ve akşam yemeği otelimizde.

**Bölgedeki müsaitliğe bağlı olarak İşkodra konaklama Podgorica veya Budva Konaklama olarak değiştirilebilir.

5.GÜN

İşkodra - Tiran - Ohrid (250 km)

Sabah otelimizde alınacak kahvaltı sonrasında otelimizden ayrılıyoruz ve Arnavutluk’un başkenti Tiran’a varıyoruz. Panoramik Tiran şehir turumuzda, Ethem Bey Camii, Saat Kulesi, İskender Bey Heykeli ve Meydanı, Janna Nehri görülecek yerler arasındadır. Şehir turu bitimiyle kısa bir yolculuğun ardından, Kafasan Arnavutluk sınır kapısına varıyoruz. Gümrük işlemlerimizi yaptırdıktan sonra Makedonya Ohrid Gölü’ne doğru hareket ediyoruz. Otelimize varışımızla birlikte odalara yerleşme. Geceleme ve akşam yemeği otelimizde.

6.GÜN

Ohrid gölü – Struga - St Naum - Ohrid (80 km)

Sabah otelimizde alınacak kahvaltı ardından, St Naum Ohri turu için otelimizden hareket ediyoruz. Bu turumuzda öncelikle muhteşem manzaralar eşliğinde yaklaşık 1 saatlik yolculukla St. Naum’a varıyoruz. Burada bölgenin en önemli azizlerinden biri olan St. Naum Manastırı ve Sarı Saltuk Türbesini ziyaret ediyoruz. Buradaki enfes manzara adeta nefesinizi kesecek niteliktedir. Ardından Ohrid şehir turumuzu yapıyoruz. Yürüyerek yapacağımız panoramik şehir turumuzda, Bizans döneminin Ohrid’deki en önemli kilisesi St. Panteleymon, günümüzde hala konserler için kullanılan Aya Sofya Kilisesi ve Roma döneminden kalma anfi tiyatro, Car Samuel Kalesi, St. Bogorodica Perivlerta, 4. yüzyıl kiliseleri Keşanlı İmareti, Kuloğlu ve Emin Mahmut Camileri, Çınar Meydanı, Ohri Halveti Tekkesi, ziyaret ediyoruz, Şehir turunun ardından otelimize transfer. Geceleme ve akşam yemeği otelimizde.

7.GÜN

Ohrid Resne-Manastir –Kalkandelen- Üsküp (280 km)

Sabah otelimizde alınacak kahvaltı sonrasında otelimizden ayrılıyoruz. Ardından özel otobüslerimizle Resne’ye hareket ediyoruz. Yolumuz üzerinde bulunan ve İttihat ve Terakki’nin en ünlü 3 simasından biri ve Türk Yunan savaşındaki faydaları nedeni ile üne kavuşan Resne’li Niyazi’nin Sarayını ziyaret ediyoruz. Manastır(Bitola) kent gezimiz sırasında; Türk Çarşısını, Bedesten’i, İshak Camiini, Yeni Camii’yi, Haydar Kadı Camii ve gezinin en duygusal anlarını yaşayacağınız Atatürk’ün mezun olduğu Askeri İdadi’yi ve Atatürk Müzesi’ni ziyaret ediyoruz ardından Üsküp`e hareket. Yol üzerinde ilk durağımız Gostivar ve Gostivar ardından Kalkandelen’e doğru yolumuza devam ediyoruz. Kalkandelen‘de Alaca cami ve Kanuni’nin vezirlerinden Sersem Ali Baba tarafından 16. yüzyılda kurulan Bektaşi Harabati BabaTekkesi’ni ve bir mimari eser olan Alaca Camii’yi ziyaret ediyoruz. Ardından Üsküp’e hareket. Üsküp’e varış ardından otelimize transfer ve odalara yerleşme. Geceleme ve akşam yemeği otelimizde.

8.GÜN

Üsküp-Istanbul

Sabah otelimizde alınacak kahvaltı sonrasında odaların boşaltılması ardından panoramik şehir turumuza başlıyoruz. Ünlü şairimiz Yahya Kemal Beyatlı’nın doğum yeri olan Üsküp’te göreceğimiz yerler arasında Yahya Paşa Camii, Saat Kulesi,Türk Çarşısı,İsa Bey Camii, Mustafa Paşa Camii, Murat Paşa Camii, Kapan Hanı, Sulu Han, Davut Paşa Hamamı, Taş Köprü bulunmaktadır. Vardar nehrinin kıyısından ve nehrin öteki tarafında bulunan Türk ve Yahudi mahallelerini seyrederek yürüyoruz. Bu yürüyüşümüzde Makedonya Meydanı’nı, Osmanlı Köprüsü’nü ve Davut Paşa Hamamı’nı dışarıdan göreceğiz. Ardından Türk çarşısı’na gidiyor ve Türk Çarşısı’ndaki tarihi eserleri görmeye başlıyoruz. Göreceğimiz bir diğer yapı olan ve eski Türk Çarşısı içinde yer alan ve 1550 tarihli Kurşumlu Han günümüzde Güzel Sanatlar Akademisi olarak kullanılıyor. Osmanlı döneminde 17 Han binası inşa edilmiş olan Üsküp‘te günümüzde 3 han binası kalmıştır.15.yy’ın 2 yarısında inşa edilmiş Sulu Han ve Kapan Hanı’nı ziyaretlerin ardından Üsküp’ün sembol eserlerinden biri olan ve 16. yüzyılda inşa edilmiş saat kulesi’ni, 14. yüzyılda yapılmış erken dönem camilerimizden Sultan Murat Camii ‘ni ve yine aynı yüzyıldan kalma İsa Bey Camii’ni ziyaret ediyoruz. Ziyaretlerimizin ardından Türk çarşısı’nda alışveriş için bir saat serbest zaman verilecektir. Şuşka biberi, ustrumca yer fıstığı, çarıklar alabileceklerimiz arasında yer alıyor. Turumuz sonrasında transfer saatimize bağlı olarak Havalimanına transfer. Bilet, bagaj ve pasaport işlemlerinin ardından, Türk Havayolları’nın TK1006 sefer sayılı uçağı ile saat 20:40`te İstanbul’a hareket. Yaklaşık 1 saatlik yolculuğun ardından yerel saat ile 00:20`de İstanbul`a varış ve turumuzun sonu.

OTELLER :

4* & 5* Oteller

Fiyatlarımıza tur programında belirtilen detaylar ve havalimanı vergileri dâhildir. Gün içerisindeki kur değişimleri TL fiyatlara yansıtılmaktadır. Ödeme anındaki kurlar geçerlidir.

FİYATLARA DAHİL OLAN SERVİSLER :

Türk Havayolları ile İstanbul (IST) – Belgrad gidiş / Üsküp -İstanbul (IST) dönüş ekonomi sınıf uçak bileti

Belgrad`da 1 gece, Saraybosna`da 1 gece, Tribinje`de 1 gece , İşkodra`da 1 gece, Ohrid`de 2 gece, Üsküp`te 1 gece olmak üzere toplam 7 gece kahvaltı dahil konaklama

Otellerde alınacak 7 akşam yemeği

Havalimanı vergileri ve servisleri bedeli

Üsküp, Ohrid,Tiran, Budva, İşkodra, Trebinje, Mostar, Saraybosna, Belgrad panoramik şehir turları

Alan-Otel-Alan transferleri ve şehirlerarası otobüs transferleri

Jolly Tur profesyonel rehberlik hizmetleri

Zorunlu Seyahat Sigortası (1618 sayılı Yasa Gereği düzenlenen Mesleki sorumluluk sigortasıdır.)

FİYATLARA DAHİL OLMAYAN SERVİSLER:

Hırvatistan Vize ücreti ve servis bedeli ( 85 EURO )

Yurtdışı çıkış vergisi, 15 TL (Seyahat tarihinden önce ilgili bankalara ödeme yapılması ve dekontun seyahat sırasında yanınızda bulundurulması tavsiye edilir.)

Seyahat Koruma Paketi (15 EURO) ( 70 yaş üstü misafirlerimiz için ücret 30 Eur`dur.)

Tüm kişisel harcamalar,

Rehber tarafından organize edilen ekstra turlar

Programda belirtilmeyen tüm gezi ve turlar

Öğle yemekleri,

Müze, ören yeri vb. giriş ücretleri

Şoför Bahşişi

Vize Bilgisi :

Bu tura katılım için Türk pasaportlu yolculara vize uygulaması bulunmamaktadır. Min 6 ay Geçerli pasaportlarının bulunması gerekmektedir.

Dubrovnik Ekstra turuna katılmak isteyen kişilerin Hırvat vizesi alması gerekmektedir. Geçerli Schengen vizesi olanların veya Yeşil pasaport sahiplerinin Dubrovnik turuna katılması için vize almalarına gerek yoktur.

TUR KATILIM KOŞULLARIDIR MUTLAKA OKUYUNUZ

1- Jolly Tur; havayolu ile yolcu arasında aracı konumunda olup, 28.09.1955 Lahey Protokolüne tabidir. Uçuş öncesinde saatler değişebilir ve tüm saatlerin hareket tarihlerinden 48 saat önce teyit edilmesi gerekmektedir. Uçağın ineceği şehre göre parkurlarda değişiklikler olabilir. Paket tura katılacak sayının yeterli olmaması durumunda 20 gün öncesinden tur iptali tüketiciye bildirilir. Turun iptali durumunda vize ücreti iade edilmez.

2- Uçuş saatlerimizi bürolarımızdan öğrenebilirsiniz. Havayolu şirketleri tarafından yapılabilecek saat değişiklikleri ve olabilecek rötarlardan Jolly Tur sorumlu tutulamaz. Jolly Tur, Zorlayıcı nedenlerin bulunması halinde; tur güzergâhını içeriği aynı kalmak koşuluyla değiştirme hakkını saklı tutar. Şehir tanıtım turları şehre varış saatine göre bir sonraki gün gerçekleştirilebilir.

3- Uçaklı turlara katılan kişiler için yapılması gereken Check-in ve boarding işlemleri kişisel işlemler olup, misafir tarafından uçuş öncesinde havalimanlarında ilgili havayolu kontuarlarında yada on-line olarak havayolu firmalarının internet sitelerinden yapılması zorunludur.

4- Uçuşlarda oluşabilecek son dakika rötarları ve kapı değişiklikleri havaalanlarında sesli anons edilmekte ve alanda ki bilgi panolarında gösterilmektedir. Bu bilgiler kişiler tarafından takip edilmelidir.

5- Tura katılım için Jolly Tur tarafından bildirilen saatlerde belirtilen havaalanında hazır bulunmayan, check-in ve boarding işlemlerini zamanında yaptırmayan, check-in ve boarding işlemlerini zamanında yaptıran ancak uçağa binmeyen kişilerin uçuşu gerçekleştirememelerinden Jolly Tur sorumlu değildir. Uçağı kaçıran kişilerin tura dahil olmaları için gerekli olacak gidiş-dönüş yeni uçak biletleri ve gidilecek bölgedeki transferlerine dair oluşacak tüm masraflar kendilerine aittir.

6- Programlarda belirtilen geziler zorlayıcı nedenlerin varlığı halinde, belirtilen gün/günler dışında başka bir gün yapılabilir. Programa dahil olarak belirtilen öğle ve akşam yemeği servisleri gerekli görüldüğü durumlarda veya uçuş saatlerindeki değişiklikler nedeni ile acentenin belirlediği restoranlarda verilebilir.

7- Yurtdışı gezilerinde en az 6 ay süreli ve Yasal olarak geçerli pasaport olması mecburidir. Misafir pasaportlarının hasar görmemiş/yıpranmamış/yırtılmamış olması zorunludur. Kişilerin gidilecek ülkelere giriş için gerekli olan yasal yükümlülükleri yerine getirmeleri zorunludur.

8- Jolly Tur Yolcu ile konsolosluk arasında aracı konumundadır. Konsolosluk gerekli gördüğü durumlarda vize vermeme hakkına sahiptir, Yolcunun vize alamaması ile ilgili olarak Jolly Tur`un hiç bir sorumluluğu yoktur. Jolly Tur sadece Aracı kurum görevini üstlenmektedir. Şahsi vize başvurularında Jolly Tur’un herhangi bir yaptırımı ve sorumluluğu bulunmamaktadır. Tüketiciler bu şartları kabul ederek tura kayıt yaptırmışlardır.

9- Panoramik şehir turu, şehirlerin tanıtımı için düzenlenen 2-3 saat süreli turlardır. Şehir turları ve ekstra turlar, içeriği değişmemek şartıyla farklı günlerde düzenlenebilir. Ekstra tur fiyatları, içerik ve katılımcı sayısına göre değişiklik gösterebilir.

10- Programda ekstra olarak belirtilen geziler yeterli katılım olmaması halinde yapılamayabilir. Turların yapılamamasından Jolly Tur sorumlu tutulamaz. Yol üzerinde yapılan ekstra turlar tüm yolcuların katılımı olmasa dahi gerçekleştirilecektir. Yol üzeri yapılacak olan ekstra turlarda; tura katılmayacak olan misafirlerimiz rehberimiz tarafından kente girmeden önce yer alan dinlenme alanlarına yönlendirilecektir. Yol üzerinde yapılan ekstra turlara katılmak istemeyen yolcular, mola yerinde beklemeyi kabul ederek tura katılmışlardır. Yerel otoriteler tarafından gezilmesine, gidilmesine herhangi bir sebeple izin verilmeyen gezi ya da turlar yapılmaz. Bu gezi ya da turların yapılamamasından Jolly Tur sorumlu tutulamaz.

11- Tura iştirak eden kişilerin, şahsi eşyaları, çantaları, valizleri kendi sorumluluğunda olup, unutulan/kaybolan/çalınan eşyalardan Jolly Tur sorumlu değildir. Unutulan eşyaların bulunma durumlarında Ülkeye ve/veya kişiye ulaştırılması sırasında yapılan masraflar eşya sahibine aittir.

12- Jolly Tur, kategorisi aynı kalmak kaydıyla otel isimlerini değiştirme hakkını saklı tutar. 3 kişilik odalarda ilave yatak uygulaması olup, 3.yatak standart yataktan küçüktür. Fiyat listesinde belirtilen Çocuk fiyatları ancak çocuğun iki yetişkin yanında konaklaması durumunda geçerlidir. Otellerde sunulan kontinental kahvaltı tereyağı, reçel veya bal, ekmek, çay veya kahve ile meyve suyundan oluşmaktadır. Grup kahvaltıları ayrı bir salonda servis edilebilir.

13- Fiyatlarımıza tur programında belirtilen detaylar ve havalimanı vergileri dâhildir. Gün içerisindeki kur değişimleri TL fiyatlara yansıtılmaktadır. Ödeme anındaki kurlar geçerlidir.

14- Tura katılan kişilerin seyahat sırasında yanlarında Seyahat Sigortalarını bulundurmaları gerekmektedir.

15- Turlar başka acente turları ile birleştirilebilir. Bu gibi durumlarda Jolly Tur misafirleri Jolly Tur sorumluluğundadır.

16- 18 yaş altı reşit sayılmayan çocukların anne veya babalarından biri veya ikisi ile beraber tura katılmadığı durumlarda, tura katılım için gerekli olan muvaffakatnamelerin seyahat sırasında kişilerin yanında bulundurulması zorunludur.

17- Kişilerin tura katılımlarındaki sağlık sorunları, hamilelik durumu, sürekli kullanımda bulundukları ilaçlar ile ilgili raporları yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.

 Tur Fiyatları
 
2/3 Kişilik Oda
Kişi Başı
 İlave Yatak Tek Kişilik Oda 3-12 Yaş Çocuk 0-2 Yaş Çocuk
 
 449 EUR449 EUR589 EUR399 EUR 150 EUR 
 Ek Hizmet Ücreti  (Dubrovnik Vize Ücreti)  85 EUR 
 
 

28.03.2024
AV. PINAR GÜRSEL YILDIRAN
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.