DUYURU

T.C.

SAMSUN

ADLİYE ÖN BÜROLARI

Sayı : 2017/3199 Muh                                                                                      13/06/2017

Samsun Ön Bürolarına (Cumhuriyet Başsavcılığı - Ceza Mahkemeleri - Hukuk Mahkemeleri ve Tevzii Büro) günlük iş akışı ortalama 100 -1500 evrak arası değişim göstermektedir. Vatandaş ve il dışından gelen avukatların dilekçeleri, kimlik kontrolü yapıldıktan sonra işleme alınmaktadır.

Samsun Barosuna bağlı çok sayıda avukat ve bu avukatların yanında çalışan katipleri bulunmasına rağmen katiplerden çok azının baro kartları bulunmaktadır. Ön Bürolar olarak avukatların hak kaybına uğramaması için tanınmayan, ilk kez gelen avukat katiplerinden, avukatlarıyla görüşme yapılmadan dilekçe teslim alınmamaktadır. Ancak bu durum sirkülasyonu yoğun olan Ön Bürolarımız açısından zaman kaybına ve yığılmalara sebebiyet vermektedir. Bu nedenle Ön Bürolara dilekçe getiren avukat katiplerinin baro kartı bulundurmaları ve okunacak şekilde yakalarına takmaları, yaka kartı olmayan avukat katiplerinden dilekçe teslim alınmayacağı, Samsun Barosu olarak bu konuda gerekli hassasiyetin gösterilmesi, ayrıca ön bürolara getirilen dilekçelerde "vazgeçme, feragat ve kabul" ifadelerinin bulunması durumunda, dilekçede bizzat imzası bulunan avukatın başvurması gerektiğinin Baronuza bağlı tüm avukatlara duyurulması rica olunur.

Kemal ALVER-27631

Samsun Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi