BASIN AÇIKLAMASI
Tarih: 21.11.2017| Okunma Sayısı: 2340

 CEZALAR CAYDIRICI OLABİLİR

 

SAMSUN BAROSU ÇOCUK HAKLARI KOMİSYONU

BASIN BİLDİRİSİ

        BM tarafından 20 Kasım 1989 tarihinde Çocuk Hakları Sözleşmesi kabul edilmiştir. Birleşmiş Milletler Çocuk hakları sözleşmesinde yazan hakların korunması ve geliştirilmesi esastır. Ne yazık ki bu gün sözleşmede yer alan bir çok hakkın sadece kağıt üzerinde kaldığını acı bir gerçektir.

Çocuklarımızı gerçekten koruduğumuzu ve haklara sahip olduğunu söyleyebilmemiz için, onların bedensel gelişimleri kadar duygusal ve sosyal gelişmelerini de sağlamış olmamız gerekmektedir.

Her zaman söylediğimiz gibi, bireyin gelişimindeki, en önemli süreç eğitimdir. Türkiye, ne yazık ki eğitim alanında süreci bir türlü tamamlayamamıştır. Sürekli değişen bir milli eğitim müfredatımız ve sınav sistemimiz nedeniyle, çocuklarımız ciddi bir bunalımın içerisine girmiştir. Belirsizlik çocuklarımızın ruhsal durumunu önemli ölçüde etkilemektedir. Sınava günler kala sistem değişikliği nedeniyle, çocuklar hangi sınava dahi hazırlandıklarını bilememektirler. Çocuklarımız, zaten eşit koşullarla yarışmadıkları bir sistemin kölesi olarak belirsiz bir sınava hazırlanırken, çocukluklarını kaçırmaktadırlar.

İnsan haklarının en önemlilerinden birisi olduğu tüm uygar uluslarca kabul edilen çocuk haklarının korunması ve geliştirilmesi için gerekli çalışmalar, Samsun Barosu tarafından büyük bir özveri ile yerine getirilmektedir.

Çocuklarımızı geliştirmek adına iki tane köy okulunda kütüphane kurarak, çocuklarımızın kişisel gelişimine bir parçada olsa katkı sağlamak istedik. Özellikle merkeze uzak olan köy okullarını tercih ederek, çocuklarımıza haklarını anlatırken, küçük hediyeler getirerek, onların bizler için ne kadar önemli olduklarını onlara hissettirmeye çalıştık. Yeşil pınar okulu ile birlikte Samsun’da yaptığımız kültür gezimizle, çocuklarımızın ve komisyonumuzun anı defterinde güzel anılar bıraktık.

Samsun Barosu Çocuk Hakları komisyonu olarak tüm okullara ulaşmayı ve çocuklarımızın kocaman yürekleriyle, temas kurmayı hedefliyoruz.

Çocuklar tüm toplumların gözbebeği, yarınlarıdır ve umutlarımızdır. Sağlıklı toplumlar elde etmek için, bugünün çocuklarına yatırım yapılmalıdır. Sağlıklı ve mutlu yetiştirilecek olan çocuklar yarınların, sağlıklı ebeveynleri olacaktır.

         Dili, dini, ırkı ne olursa olsun bütün çocukların, minik bedenlerinin bedensel, zihinsel, duygusal, sosyal gelişimlerini en iyi şekilde tamamlamalarını, dostluk, barış, evrensel kardeşlik ortamında yaşamalarını cani gönülden diliyoruz. 20.11.2017

Samsun Barosu

Çocuk Hakları Komisyon Başkanı

Av.Kübra TÜFEK

 

19.04.2024
AV. PINAR GÜRSEL YILDIRAN
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.