GAP GEZİSİ
Tarih: 25.12.2017| Okunma Sayısı: 2174

 
 
Samsun Barosu Gezi Komisyonu 02 – 07 Mayıs 2018 tarihleri arasında 5 gece konaklamalı Güneydoğu Anadolu gezisi düzenleyecektir. Gezi ile ilgili ayrıntılı bilgi aşağıdadır.
 
Gezi kontenjanı en az 40  en çok 50 kişi ile sınırlıdır.
 
Gezi ücreti:
840TL'dir  fiyat 2 ya da 3 kişilik odalar içindir.
Tek kişilik oda 1.040TL.'dir
İki yetişkin yanında 3. Yatak olarak 02-07 yaş 450TL -  07-12 yaş çocuklar için ise 600 TL.'dir
Başvurular 5 Ocak 2018 tarihine kadar baro sekretaryasına yapılacak olup. Katılacakların isim yazdırıp 50TL kapora bırakmaları gerekmektedir.
 
 

GAP TURU GEZİ PLANI

1.GÜN

Siz değerli misafirlerimizle belirlenen noktalarda buluşarak, lüks Jolly Tur otobüsü ve araç içi ikramlar eşliğinde Hatay’a doğru yolculuğumuz ile turumuza başlıyoruz. Hatay’a varışımızla birlikte panoramik şehir turu yaptıktan sonra akşam yemeği ve konaklama için otelimize gidiyoruz.

 

2.GÜN

Sabah otelde alacağımız kahvaltının ardından Samandağ’ına geçiyoruz. Burada dağdan gelen derelerin ağzında ve bir iç liman olarak kurulan Titus Tüneli’ni geziyoruz. Ayrıca tünelin deniz tarafına bakan kısmında bulunan kaya mezarlarını ve Beşikli Mağarası’nı ziyaret ediyoruz. UNESCO Barış Kenti Adayı olmuş ve ikinci seçilen, kardeşliğin simgesi Antakya’da, St. Simon’un bir sütun üzerinde 40 yıl yaşadığı yer olarak ün yapmış ve adını almış Simon Manastırı’nı görüyoruz., Antakya’da ki Hristiyanların gizli toplantıları için kullandıkları Stauris Dağının batısında kayalara oyulmuş, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesinde de yer alan St. Pierre Kilisesi’ni geziyoruz. Daha sonra Dünyanın ikinci büyük mozaik eserleri koleksiyonuna sahip Antakya Mozaik Müzesi’ni görüyoruz. Buradaki gezimizin ardından Antakya’nın dar sokaklarında fotoğraf molası veriyoruz. Antakya’nın dar sokaklarında gezinmeden bu şehri anlayamazsınız. Dar sokaklarda ki gezintimizin ardından Uzun Çarşı’ya geçiyoruz. Burada verilen serbest zaman sonrasında akşam yemeğimiz ve konaklama için Gaziantep’te ki otelimize gidiyoruz.

 

3.GÜN

Sabah otelimizde alacağımız kahvaltının ardından ilk olarak tarihte önem kazanmış olan Zeugma eserlerinin sergilendiği Mozaik Müzesini geziyoruz. Ardından panoramik olarak Gaziantep Kalesi’ni görüyoruz. Tarihi Çarşılar, Yemenici, Baharatçı, Kilimci, Gümüşçü Çarşıları, Elmacı Pazarı, Tarihi Tahmis Kahvesi, Meşhur Sedef Atölyeleri gezilerini tamamladıktan sonra Birecik Baraj Gölü, Birecik, Kelaynak Kuşları koruma alanı gördükten sonra Halfeti tekne turuna çıkıyoruz.(Ekstra), Kral Kızı Mağarası, Nergis Kuyusu, Rum Kale, Savaşan Köyü gezileri sonrası tekrardan tekne ile Halfeti’ye dönüyoruz. Halfeti’ye dönüşün ardından Urfa’ya hareket ediyoruz. Peygamberin ateşi atıldığında düştüğü yer olarak bilinen, kutsal balıkları ve çevresindeki tarihi eserleri ile ünlü Balıklı gölü geziyoruz. Balıklı Göl gezimizin ardından Ayn Zeliha Gölü’ne gidiyoruz ve burada Zeliha’nın hikâyesini rehberimizden dinliyoruz. Daha sonra İbrahim Peygamber makamı, Urfa çarşısı, gümrük hanı, sipahiler çarşısı ve bakırcılar çarşısı gezilerinin ardından akşam yemeği ve konaklama için Urfa’daki otelimize geçiyoruz. Daha sonra dileyen misafirlerimizle birlikte Urfa’nın meşhur sıra gecesine katılıyoruz(Ekstra)

 

4.GÜN

Sabah otelde alacağımız kahvaltımızın ardından Güneydoğu’da yer alan tarihte önemli olaylara sahne olmuş Harran kentine hareket ediyoruz. Harran’a varışımızın ardından İlk İslam üniversitesi kalıntıları, konik yapılı Harran evleri, Harran Ulucami gezileri sonrası uluslararası kuruluşlarca kültür mimarisi kabul edilmiş ve koruma altına alınmış tarihi yapılar ile ünlü şehir Mardin’e hareket ediyoruz. Mardin’e varışımız ile birlikte çeşitli motiflerle bezenmiş geleneksel Mardin evlerini gördükten sonra, gezimize Ulucami, eski postane binası, sipahi çarşısı, Mardin şehir turu, Deyr-ul Zaferan Manastırı, Kasımiye Medresesi ve Zinciriye medresesi gezilerimizin ardından alışveriş için serbest zaman veriyoruz. Akşam yemeği ve konaklamamız için otelimize geçiyoruz.


5.GÜN

Sabah otelde alacağımız kahvaltımızın ardından Midyat’a hareket ediyoruz. Eski Süryani evleri devlet konuk evi gezilerinin ardından gümüş telkâri dükkânlarından alışveriş için serbest zaman veriyoruz. Serbest zamanın ardından Hasan keyfi görmek için yola çıkıyoruz. Artuklu köprüsü, Peri Mağaraları, Büyük Saray, Küçük Saray, Ulucami, El Rızk Camii, Süleymaniye Külliyesi, Yol Geçen Hanı, Zeynel Bey Kümbeti ve Dicle Nehir’i Köprüsü gezilerinin ardından tarihî Hasankeyf caddesinde serbest zaman veriyoruz. Serbest zamanın ardından Diyarbakır’a hareket ediyoruz ve Batmandan geçerken Petrol kuyularını ve Raman Dağlarını panoramik olarak görüyoruz. Diyarbakır’a varışımızın ardından şehir turu ile birlikte Diyarbakır surları, Keçi burcu, Ulucami (Mor Thomas Kilisesi), Cahit Sıtkı Tarancı evi gezilerinin ardından akşam yemeği ve konaklama için Adıyaman’da ki otelimize gidiyoruz.

 

6.GÜN

Sabah erken saatlerde buluşarak Nemrut Dağına çıkıyoruz.(Ekstra) Burada eşsiz güzellikler içerisinde güneşin doğuşunu izliyoruz. Güneşin doğuşunda resim çekinmenin bir başka olduğunu burada anlayacak, çekindiğiniz resimleri görenler tarafından bir hayli kıskanılacaksınız. Unutulmaz manzara ve bolca keyif ile birlikte buradan ayrılıp sabah kahvaltısı için otelimize gidiyoruz. Dinlenmenin ardından otelimizden ayrılıyor, Samsun’a olan dönüş yolculuğumuza başlıyoruz. Samsun’a varışımızla birlikte siz değerli misafirlerimiz ile, bir sonraki Jolly Tur organizasyonlarında buluşmak üzere vedalaşıyoruz.

 

TUR ÜCRETİNE DÂHİL OLAN HİZMETLER

ü Antakya’da 4* veya 5* Otel’de1 Gece Konaklama

ü Gaziantep’te 5* Otel’de 1 Gece Konaklama

ü Şanlıurfa’da 5* Otel’de 1 Gece Konaklama

ü Mardin’de 5* Otel’de 1 Gece Konaklama

ü Adıyaman’da 4* veya 5* Otel’de 1 Gece Konaklama

ü 5 Sabah Kahvaltısı

ü 5 Akşam Yemeği

ü Tüm Çevre Gezileri

ü Jolly Tur Otobüs İçi İkramları

ü Zorunlu Seyahat Sigortası

ü Lüks Otobüsler İle Ulaşım

ü Jolly Tur Güvencesi

 

TUR ÜCRETİNE DÂHİL OLMAYAN HİZMETLER

o Tüm Kişisel Harcamalar

o Tüm Öğle Yemekleri

o Müze ve Ören Yeri Giriş Ücretleri

o Halfeti Tekne Turu Ücreti

o Urfa Sıra Gecesi Ücreti

o Adıyaman Nemrut Çıkış Ücreti

TUR FİYAT TABLOSU

TUR TARİHİ

KİŞİ BAŞI

02 – 07 Mayıs 2018

840,00 TL

 

20.04.2024
AV. PINAR GÜRSEL YILDIRAN
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.