SAMSUN

SAMSUN BARO BAŞKANLIĞI

………………………..

DUYURU NO:2017/72

Konu: Türkiye Barolar Birliği ve Birleşmiş Milletler Yüksek Komiserliği Tercüme Destek Hattı Hk.

Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı ile Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) arasında 20 Haziran 2016 tarihinde imzalanmış olan Mutabakat Zaptı kapsamında; barolara gelen adli yardım başvuruları ve avukatların bürolarında müvekkilleri ile yaptıkları görüşmelerde tercüme desteği sağlamak üzere, Ankara'da oluşturulmuş olan tercüme destek hattı 19 Aralık 2017 tarihi itibariyle hizmet vermeye başlamıştır.

Adli yardım başvurusunda bulunmak üzere baroya gelen kişi ile iletişim kuramayan Baro Personelleri ve/veya ofisinde müvekkili ile iletişimde güçlük yaşayan Avukatlar hattı aramaları halinde hat çalışanlarının doğrulama sorularını cevaplamalarını müteakip kendilerine Arapça ve Farsça ardıl tercüme hizmeti sağlanacaktır.

Hat sadece baroların ve avukatların kullanımına özgü olup diğer kurum kuruluş veya vatandaşların doğrudan aramalarına hizmet sağlanmayacaktır. Ayrıca, Avukat-Müvekkil görüşmelerinin gizliliği kapsamında görüşmeler hiçbir suretle kayıt altına alınmayacaktır.

Tercüme destek hattımızın numarası 0312 292 59 59 olup; Baronuz mensubu meslektaşlarımıza duyurulmasını rica ederim.

Saygılarımla.

Avukat Metin FEYZİOĞLU