BASIN AÇIKLAMASI

 

 

14.08.2018 t.li basın toplantısı metnidir:

 

                Saygıdeğer basın mensubu;

Hassas ve kritik bir dönemden geçiyoruz.

                Ülke olarak tarihimizin belki de en büyük ekonomik krizlerinden biriyle karşı karşıyayız.

                Konunun uzmanlarının ifadesiyle yaşadığımız normal bir ekonomik kriz değil. Ekonominin normal seyrinde asla yaşanmaması gereken bir kriz, bugün bu ülkeye ve bu ülkenin insanına yaşatılıyor. Çünkü bazı güç odakları ekonomimizi spekülatif ataklarla yapay olarak doğal seyri dışına çekiyor, çekmeye zorluyor.

                Bu kez askeri müdahale değil ekonomik müdahale söz konusu ve silah yerine döviz, altın, borsa vd kullanılıyor.

                Bu müdahale girişimini de topyekün birlikte hareket ederek ve millet olarak birbirimize kenetlenerek aşabiliriz.

                Böyle bir yangın ortamında hiçbir yurtsever, yangını çiklet çiğneyerek ve saçlarını tarayarak seyredemez. Ve yine hiçbir yurtsever, böyle bir krizden memnuniyet ve sevinç duyamaz. Gün “armudun sapı, üzümün çöpü” kavgasının verileceği gün değil bilakis teferruata boğulmadan birbirimizle kenetlenme günüdür.

                Nitekim bugün milletimizin hemen her ferdi bu anlayış ve inançla yapay olarak oluşturulmuş bu krize karşı ortak bir duruş sergilemektedir.

                Milletimizin bu ortak duruşunun ve topyekün desteğinin yanında devletimizin de yerine getirmesi gereken bir kısım yapısal değişiklik ve reformlara ihtiyaç vardır.

Türkiye Cumhuriyeti devleti, ülkesiyle milletiyle güçlü bir devlettir. Bu kriz de elbirliğiyle, güçbirliğiyle aşılacaktır.

Ancak yukarıda sıraladığımız tedbirlere başvurulması ve bunların sürekli hale getirilmesi ülkemizi muhtemel yeni krizlerden de koruyacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, bu ülkede faaliyet gösteren ve ekmeğini bu ülkeden çıkaran avukatlar olarak her zaman olduğu gibi bu krizde de devletimizin ve milletimizin yanında olduğumuzu, talep ettiğimiz yapısal reformların da takipçisi olacağımızı kamuoyunun bilgi ve takdirine sunuyoruz.

Saygılarımızla…

 

Av.Kerami GÜRBÜZ

Samsun Barosu Başkanı