DUYURU - BİLİRKİŞİLİK EĞİTİMİ

SAMSUN BAROSU

Samsun Baro BaÅŸkanlığı, T.C. Adalet Bakanlığı Hukuk Ä°ÅŸleri Genel MüdürlüÄŸü BilirkiÅŸilik Daire BaÅŸkanlığı’ndan, Samsun’da “BilirkiÅŸilik Temel EÄŸitimi” vermek üzere lisans almış olup Baromuzdan eÄŸitim almak isteyen deÄŸerli katılımcıların aÅŸağıdaki hususları dikkate alması rica olunur;

BilirkiÅŸilik Temel EÄŸitimi Hakkında:

* BilirkiÅŸilik faaliyetinin yürütülmesi ile ilgili temel, teorik ve pratik bilgileri içeren bilirkiÅŸilik temel eÄŸitimi, beÅŸ yıllık meslekî kıdem kazanmış kiÅŸiler tarafından alınır.

* Temel eÄŸitimin verilmesinde yüz yüze eÄŸitim yöntemi uygulanır.

* Temel eÄŸitim, on sekiz saati teorik ve altı saati uygulamalı olmak üzere en az yirmi dört ders saatinden oluÅŸur. Her bir ders saati 50 dakikadır. Dersler arası dinlenme süresi 10 dakikadır. Blok ders yapılmaz. Bir günde altı ders saatinden fazla eÄŸitim verilmeyecektir.

* Teorik eÄŸitim; yargılama hukukunun genel ilkeleri, bilirkiÅŸilik mevzuat hükümleri, bilirkiÅŸinin taşıması gereken nitelikler, bilirkiÅŸinin yetkileri ve yükümlülükleri, bilirkiÅŸinin uyması gereken temel ve etik ilkeler, ispat faaliyeti ve bilirkiÅŸi incelemesinin usul ve esasları, teknik konu-hukuki konu ayrımına iliÅŸkin usul ve esaslar ile rapor yazım usul ve tekniÄŸini kapsamaktadır.

* Uygulama eÄŸitimi; UYAP BilirkiÅŸi Bilgi Sisteminin kullanılması, katılımcıların bireysel veya heyet hâlinde sistematik teknikleri kullanma becerilerini geliÅŸtirmelerini saÄŸlayacak örnek bir olaya iliÅŸkin bilirkiÅŸi raporu düzenleme ile uygulama gözetimi faaliyetlerini içerir.

* Temel eÄŸitim, iki hafta içinde tamamlanacaktır.

* Temel eğitime katılmak zorunlu olup, derslerin 1/12'sine devam etmeyenlerin eğitim programıyla ilişiği kesilir. Sağlıkla ilgili rapor veya diğer engeller devam zorunluluğunu ortadan kaldırmaz.

* Temel eÄŸitim programı, bir sınıfta en fazla 24 katılımcı ile yürütülür.

Bilirkişilik Temel Eğitimi Başvuruları :

Baromuz tarafından Kasım ve Aralık ayları süresi içerisinde her bir eÄŸitim programı toplam 24 saat olmak üzere 6 grup için eÄŸitim alanı açılmış olup eÄŸitim takvimi aÅŸağıda sunulmuÅŸtur. Her bir grup 24 kiÅŸi ile sınırlıdır. Katılımcıların gruplara yerleÅŸtirilmesi iÅŸleminde, Samsun Baro BaÅŸkanlığı Yönetim Kurulu ve yetkililerinin düzenleme hakları saklı kalmak kaydı ile, eÄŸitim ücretlerinin ödenme sırası esas alınacaktır. Kayıt baÅŸvurusunda bulunan katılımcılar ayrıca Baromuz tarafından bilgilendirilecektir.

Katılımcıların aÅŸağıda sunulan BilirkiÅŸilik Temel EÄŸitimi Kayıt formunu doldurarak imzalamaları gerekmekte olup doldurulan bu formların eÄŸitim ücretlerinin ödendiÄŸini gösterir dekontlarla birlikte, elektronik ortamda taratılmak suretiyle bilgi@samsunbarosu.org.tr elektronik posta adresine gönderilmesi yahut Samsun Baro BaÅŸkanlığı’na ait (0362) 234 78 44 numaraya faks çekilmesi yoluyla kayıtlarını tamamlamaları gerekmektedir. Kayıt baÅŸvurusunda bulunan katılımcılar, baÅŸvuru esnasında gönderdikleri belgelerinin ıslak imzalı asıllarını en geç ilk eÄŸitim ders saati içerisinde baroya ulaÅŸtırmakla yükümlüdürler.

BilirkiÅŸilik Temel EÄŸitimi Ücretileri :

Samsun Barosu üyeleri için : 500,00-TL

Samsun Barosu üyesi olmayanlar için : 600,00-TL

*Ücretler 2017 yılı için geçerli olup ücretlere KDV dahildir.

**Ders aralarında sunulacak ikramlar (öÄŸle yemeÄŸi hariç) Baromuz tarafından karşılanmaktadır.

Baromuz tarafından gerçekleÅŸtirilecek eÄŸitimlere katılmak isteyenler, eÄŸitim ücretlerini;

Samsun Baro BaÅŸkanlığı’nın Denizbank Samsun Åžubesi IBAN No TR79 0013 4000 0063 1878 2000 14 numaralı hesabına ödeyebilirler. GerçekleÅŸtirilecek havale iÅŸlemlerindeki açıklamalar hanesine, katılımcıların ad, soyad ve T.C. Kimlik Numaralarını göstererek kayıt düÅŸmeleri gerekmektedir. EÄŸitim ücretleri ödenmeksizin gerçekleÅŸtirilen baÅŸvurular dikkate alınmayacak olup eÄŸitim kaydı sonrası atandığı grupta derse katılmayan katılımcılara ücretleri geri iade edilmeyecektir.

Ulaşım ve İletişim Bilgileri :

EÄŸitim baÅŸvuru ve kayıt bilgileriniz için detaylı bilgilendirmeye Samsun Baro BaÅŸkanlığı’nın (362) 230 21 00 numaralı telefonu ile irtibata geçerek ulaÅŸabilirsiniz.

BilirkiÅŸi Temel EÄŸitimi, Zafer Mh. Cumhuriyet Cd. No:33 Ä°lkadım/SAMSUN adresinde bulunan Samsun Baro BaÅŸkanlığı Binasında gerçekleÅŸtirilecektir.