KADINA KARŞI ŞİDDETİN ÖNLENMESİNE DAİR KANUN HÜKÜMLERİ DE TAVİZ VERİLMEDEN UYGULANMALIDIR.
Tarih: 3.08.2021| Okunma Sayısı: 1215

 

Ülkemizde kadın cinayetlerinin hızla arttığı bir dönemde, 5 gündür kendisinden haber alınamayan ve Antalya da yaşayan Azra Gülendam Haytaoğlu’ nun  02.08.2021 tarihinde, bir erkek tarafından katledilmesinin ve Kahramanmaraş’ta 3 gündür kayıp Emine Gökkız ‘ın katledilmesinin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Kadının yaşam hakkının ihlali; içinde bulunduğumuz toplumsal örgütlenme modelinin en acımasız dışavurumlarından biri haline geldi. 

İstatistiklere göre; 2008-2019 yılları arasında toplam 3.185 kadın öldürülmüştür.2020 yılı raporuna göre ise Türkiye'de 2020 yılında erkekler tarafından 300 kadın öldürülmüş ve 171 kadın şüpheli şekilde ölü bulunmuştur..

Bu şiddet halinin son bulması için uzun vadede Devlet tarafından bir eylem planı hazırlanıp derhal faaliyete geçilmelidir.6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun hükümleri de taviz verilmeden uygulanmalıdır.

02.08.2021 tarihi ülkemizde  " kadınların yaşam hakkının ihlal  edildiği " bir başka gün olarak kara bir leke gibi hem tarihimizde hem de hafizalarimizda yerini maalesef çoktan almıştır.Kadına yönelik şiddetin ve kadın cinayetlerinin sona ermesi yasaların etkin şekilde uygulanması ve toplumsal cinsiyet  eşitliğinin sağlanması ile mümkündür.  Samsun Barosu olarak kadına karşı şiddetin ve kadın cinayetlerinin son bulması için mücadelemizi sürdüreceğimizi, faillerin hakettikleri cezayı almaları için yasal süreçte takipçi olacağımızı bildiririz...

Samsun Barosu Kadın Hakları Komisyonu

20.04.2024
AV. PINAR GÜRSEL YILDIRAN
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.