Tarih: 16.06.2021| Okunma Sayısı: 997

15.06.2021 günü İzmir Barosu mensubu sayın meslektaşımız Av. Ege Ogeday BURDUROĞLU ‘na yapılan silahlı saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Daha bu eylemin elemini yaşarken, 16.06.2021 tarihinde sabah saatlerinde İstanbul ve Türkiye‘nin çeşitli yerlerinden gelen haciz mahallinde meslektaşlarımıza yapılan darp ve şiddet haberlerini almaya devam etmek mesleğimizi yerine getirirken her an tehlikeyle burun buruna olduğumuzu bir kere daha bize kötü bir şekilde hatırlatmıştır.

Her olayla birlikte şiddetin son bulmasını ve faillerin en yüksek sınırdan ceza almasını isterken, İzmir ‘deki saldırıyı gerçekleştiren saldırganın tutuklandığını bilmek bir nebze olsun bizi rahatlatmıştır.

10 Nisan 2021 tarihinde Antalya Barosu üyesi 2 meslektaşımızın haciz mahallinde uğramış oldukları saldırının üzerinden daha 2 ay geçmemişken,8 Haziran 2021 tarihinde Hatay Barosu üyesi meslektaşımız Av. Sercan Gezer ve icra memurunun darp edilerek ölümle tehdit edilmeleri ile 15 ve 16 Haziran tarihlerinde art arda gelmeye devam eden “Avukata Yönelik Şiddet” haberleri de artık net olarak göstermektedir ki ; bu ve benzeri fiillere ilişkin öngörülen cezaların caydırıcılığı bulunmamakta, bu nedenle kamu otoritesinin, kamu hizmeti gören Avukatın güvenliğini korumak noktasında bir zafiyeti bulunmakta, bu zafiyeti gören bazı kendini bilmezler, bu durumdan istifade etmek suretiyle peşi sıra gelen bu eylemleri gerçekleştirmeye devam etmektedirler.

Daha elim hadiselerin yaşanması beklenmeksizin, bu konuda ivedilikle bir adım atılmasını, Avukatın can güvenliğinin yasal teminat altına alınmasını ve benzer eylemlere ilişkin yaptırımların caydırıcılığının mümkün olduğunca kuvvetlendirilmesini beklemek, talep etmek, kamu hizmeti sağlayıcıları olan biz Avukatların en doğal hakkıdır.

Sayın meslektaşlarımıza, İzmir Barosu ‘na ve Hatay Barosu’na ve mesleğini ifa ederken şiddet eylemine maruz kalan her bir meslektaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi tüm kalbimizle iletiyor, SAMSUN BAROSU olarak saldırıların hukuki sürecinin takipçisi olacağımızı ve meslektaşlarımızla dayanışma içerisinde olacağımızı kamuoyuna bildiriyoruz.

Samsun Barosu Avukat Hakları Merkezi

19.04.2024