KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE KÖŞESİ
Tarih: 9.06.2017| Okunma Sayısı: 7226

KADIN DOSTU KENT SAMSUN

A- A+
"Kadın Dostu Kentler Birleşmiş Milletler Ortak Programı”, yerel yönetimlerin planlama ve programlama süreçlerine toplumsal cinsiyet eşitliği prensibini yerleştirme ve bu sürece paralel olarak yerel yönetimler ile kadın örgütlerinin güçlendirilmesi ve aralarındaki işbirliği fırsatlarının arttırılması amacıyla 2006 yılında başlatılmıştır. 2010 yılında tamamlanan 1. aşamanın ardından, 2011 yılı Nisan ayında Kadın Dostu Kentler Birleşmiş Milletler Ortak Programının 2. aşaması başlatılmıştır.
 
İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün ulusal ortağı ve temel paydaşı olduğu Kadın Dostu Kentler Programı, UNFPA (Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu) ve UNDP (Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı) tarafından hayata geçirilmiştir. Kadın Dostu Kentler – 2 Ortak Programı, İsveç Uluslararası İşbirliği ve Kalkınma Ajansı (SIDA) tarafından finanse edilmiştir.
 
Projenin ilk etabı, İzmir, Kars, Nevşehir, Şanlıurfa ve Trabzon illeri ile başlamış, ikinci etapta proje Adıyaman, Antalya, Bursa, Gaziantep, Malatya, Mardin’in yanı sıra Samsun illerinin de katılmasıyla genişletilmiştir.
 
Kadın Dostu Kentler Projesinin genel amacı; Yerel düzeyde kadın – erkek eşitliğinin güçlendirilmesidir. Proje aynı zamanda; Kadın ve kız çocuklarının ihtiyaçlarına yönelik yerel hizmetlerin geliştirilmesi, güçlendirilmesi ve kadınların yerel karar alma mekanizmalarına ve süreçlerine katılımının artırılmasını hedeflemektedir.
 
Proje, İlimizde 1 Eylül 2011 tarihinde Samsun Valiliği ve Büyükşehir Belediyesinin öncülüğünde ilgili kamu kurumu, yerel yönetim ve kadın alanında çalışan sivil toplum kuruluşların katkı ve katılımlarıyla uygulanmaya başlanmıştır. 2017 yılı itibariyle 44 kurum/kuruluş temsilcisinin katılımıyla birlikte Samsun İl Kadın Hakları Koordinasyon Kurulu (Teknik Alt Kurul ve Karar Verici Üst Kurul) kurularak İlde önemli çalışmalara imza atılmıştır.
 
 
      Samsun Valiliği Yerel Eşitlik Birimi tarafından hazırlanan ve Valiliğimiz tarafından web sitesinde bizlere ayrılan Kadın Dostu Kent Samsun Bölümünde, İlimizde Proje kapsamında Eylül 2011- Nisan 2017 tarihleri arasında yapılan çalışmaların yanı sıra ilde şiddet mağduru bireylerin yararlanacağı yasalar, kurumlar, yararlı linkler ve mevzuata da yer verilmiştir.
 
         Söz konusu tüm bilgileri belgeleri tıklayarak bilgisayarınıza indirebileceği gibi +903624316475-78 / 156 numaralı telefondan veya yerelesitlik55@gmail.com, hicran55uzman@hotmail.com e-mail adreslerinden de ulaşabilirsiniz.
 
 
 
Samsun Valiliği Yerel Eşitlik Birimi Yönergesi indirmek için tıklayınız...
6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun indirmek için tıklayınız...
İstanbul Sözleşmesi ve 6284 Sayılı Yasanın Etkin Kullanımına İlişkin 2017-1 Sayılı Valilik Genelgesi indirmek için tıklayınız...
Kadına Yönelik Şiddet ve Haklarımız indirmek için tıklayınız...
Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Samsun İl Eylem Planı (2017-2020) indirmek için tıklayınız...
Samsun İl Kadın Hakları Koordinasyon Kurulu Listesi indirmek için tıklayınız...
Samsun Kadın Dostu Kentler Projesi 2011-2017 Faaliyet Raporu indirmek için tıklayınız...
Samsun Yerel Eşitlik Eylem Planı (2016-2018) indirmek için tıklayınız...
Samsun Valiliği Kadın Dostu Kent Programı Çalışma, Usul ve Esasları Yönergesi indirmek için tıklayınız...
Erken Yaşta Evliliklerin Önlenmesi Eylem Planı (2017-2018) indirmek için tıklayınız...

19.03.2024
AV. PINAR GÜRSEL YILDIRAN
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.