GEZİ - TUR - SEYEHAT
Tarih: 31.01.2019| Okunma Sayısı: 1464

30.01.2019

TUR DETAYLARI

(HİZMET SÖZLEŞMESİ EK-1) BÜYÜK UKRAYNA GEZİSİ

Hareket Tarihi: 25 AĞUSTOS 2019

7 Gece 8 Gün

  1. Gün:İSTANBUL – ODESSA – KIEV

    Gezimizin ilk günü, kalkıştan üç saat önce, Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminalinde tur lideriniz ile buluşarak başlıyor. Havaalanında çıkış işlemlerini bitirdikten sonra Onur Hava Yolları tarifeli seferi ile varış noktamız Odessa. Varışımızı takiben Ukrayna'nın başkenti Kiev'e doğru yola çıkıyoruz. (Odessa-Kiev yaklaşık 480 km.) Kiev'e varışımızla birlikte yapacağımız panoramik şehir turumuzda; Şehir Surları, günümüze kadar en iyi şekilde korunmuş şehir kapısı olan Golden Gate, 1037 yılında yapılan 13 kubbeli ve ismini İstanbul'daki Ayasofya'dan almış olan Aziz Sophia Katedrali, 1882 yılında Rus Ortodoks Kilisesi olarak inşa edilmiş olan Aziz Volodymyr Katedrali, Kiev'de muhakkak görülmesi gereken yapılardan biri olan ve günümüzde halen kullanılan ayrıca bir kısmı müze durumuna getirilmiş Pechersk Lavra Manastırı ve Nazi istilası sırasında çoğunluğu Yahudiler’den olma 100.000'den fazla insanın katledildiği Babi Yar’ı görme fırsatı bulacağız. Gezimiz sonrası otelimize hareket ediyoruz. Geceleme otelimizde.

     

  2. Gün:KIEV

    Sabah kahvaltısının ardından serbest zaman. Arzu eden misafirlerimiz ekstra olarak düzenlenen İkinci Dünya Savaşı Müzesi & Pecerskaya Lavra Manastırı Gezisi’ne katılabilir. Gezimiz sonrası serbest zaman. Öğleden sonra arzu eden misafirlerimiz ekstra olarak düzenlenen Kiev Metrosu & & Alışveriş Turu & Tekne Gezisi’ne katılabilir. Gezimiz sonrası otelimize transfer oluyoruz. Geceleme otelimizde.

    İkinci Dünya Savaşı Müzesi & Pecerskaya Lavra Manastırı Gezisi

    İlk durağımız 2. Dünya Savaşı Müzesi, bu savaşa ilişkin dünyadaki en büyük müzelerden biridir. Açık ve kapalı kısımdan oluşur. Açık kısmında Sovyet ordusunun Afganistan savaşında ve 2. Dünya savaşında kullandığı savaş uçakları tanklar, roketler sergilenmektedir. Kapalı kısım 3 kattan oluşmaktadır. 2. Dünya savaşına ait bütünüyle orijinal olarak saklanmış araç gereçleri yakından görme şansı bulacağımız bu turumuzda, savaşın insanlığa verdiği zararı, unutamayacağımız en çarpıcı örneklerle göreceğiz. Bu programın ardından Pecerskaya Lavra Manastırı & Mikro Minyatür Müzesi turuna geçiyoruz. İçinde 18 kiliseyi barındıran manastır 11. yüzyıldan kalma ve UNESCO Dünya Mirasları Listesindedir. Slav Ortodokslar için kutsal sayılan ziyaret noktalarından birisi olan bu kompleksin ruhani ve mistik havasını seveceksiniz.

    Kiev Metrosu & Alışveriş Turu & Tekne Gezisi

    Kiev'in sanat dolu duraklarını gezerken şaşıracaksınız. Kiev’in tarihi sokaklarını, mahallelerini ve metro hattını gezeceğiz. Kiev’in sanat dolu metro duraklarını gezerken şaşıracaksınız. Günde yaklaşık 1.5 Milyon yolcu taşıyan bu metronun en derinindeki istasyon olan Arsenalna 105.5 metre derinlikte yer almaktadır. Ardından Ünlü Andreyevski Yokuşu’nu göreceğiz. Dnepre Nehrinin manzarısı, Ayasofya Meydanı ve Kontraktova Meydanını birleştiren bu tarihi yokuş içerisinde pek çok restoran ve hediyelik eşyacıları bulundurmaktadır. Akşamleyin Dinyeper Nehri’nde düzenlenecek tekne turuna geçiyoruz. Turumuz esnasında, Avrupa’nın bu en büyük nehirlerinden birini tekneyle gezip günün yorgunluğunu atarken, Kiev’in akşam manzarasını en güzel yerlerden seyredeceğiz.

     

  3. Gün:KIEV – RIVNE - LVIV

    Sabah kahvaltısının ardından çıkış işlemlerimizi tamamlayarak otelden ayrılıyor ve Rivne üzerinden Lviv'e doğru yola çıkıyoruz. (Kiev-Lviv yaklaşık 560 km.) Rivne'de yapacağımız öğle molası sonrasında Lviv'e varışımızla yapacağımız panoramik şehir turumuzda; Opera Binası, Ünlü Maria Zankovetska Tiyatro Binası, Svobada Meydanı, Poltva Nehri, en eski katedral ve kiliselerin bulunduğu Eski Şehir Meydanı göreceğimiz yerler arasında. Ardından otelimize hareket ediyoruz. Geceleme otelimizde.

     

  4. Gün:LVIV

Sabah kahvaltısının ardından serbest zaman. Arzu eden misafirlerimiz ekstra olarak düzenlenen Öğle Yemekli Şatolar Gezisi’ne katılabilir. Gezimiz sonrası serbest zaman. Arzu eden misafirlerimiz ekstra olarak düzenlenen Shevcenko Ormanı ve Arpa Suyu Fabrikası Gezisi’ne katılabilir. Gezimiz sonrası otelimize dönüyoruz. Geceleme otelimizde.

Öğle Yemekli Şatolar Gezisi

Lviv şehrinin dışında kurulmuş bir çok şato bulunmaktadır. Gezimiz sırasında da bunlardan 2 tanesini göreceğiz. Orijinal halleri XVIII ve XIX yy.’dan günümüze kadar korunmuş olan bu şatolarda adeta geçmişe, şövalye dönemine bir yolculuk yaşayacaksınız.


bölümde 120 yapı ve 6 tahta kilise bulunmaktadır. Müze gezisi sonrası Lviv'in yerel arpa suyu fabrikası olan fabrikayı gezerek, tadım yapma fırsatı buluyoruz.

 

  1. Gün:LVIV – TERNOPIL - VINNITSA

    Sabah kahvaltısının ardından çıkış işlemlerimizi tamamlayarak otelden ayrılıyor ve Vinnitsa şehrine doğru yola çıkıyoruz. (Lviv- Vinnitsa arası yaklaşık 360 km.) Yol üzerinde öğle molası için Ternopil şehrine uğradıktan sonra Vinnitsa'ya yolculuğumuz devam ediyor. Varışımızla birlikte yapacağımız panoramik şehir turumuzda; Toskana Barok stili ile yapılmış olan Bakire Meryem Kilisesi ve Vinnitsa Anıtı göreceğimiz yerler arasında. Gezimiz sonrası otelimize hareket ediyoruz. Geceleme otelimizde.

     

  2. Gün:VINNITSA – UMAN - ODESSA

    Sabah kahvaltısının ardından çıkış işlemlerimizi tamamlayarak otelden ayrılıyor ve Odessa'ya doğru yola çıkıyoruz. (Vinnitsa- Odessa yaklaşık 440 km.) Yol üzerinde Eski Podolya eyaletinin başkenti olan Uman şehrine uğruyoruz. Vereceğimiz kısa mola sonrasında Odessa'ya doğru yolculuğumuz devam ediyor. Varışımızla birlikte yapacağımız panoramik şehir turumuzda; Odessa Opera Binası, Çariçe 2. Katerina Anıtı, dünyaca ünlü Potemkin Merdivenleri’nin yanısıra, eşsiz mimari örneklerini görme fırsatı buluyoruz. Gezimiz sonrası otelimize hareket ediyoruz. Geceleme otelimizde.

     

  3. Gün:ODESSA

    Sabah kahvaltsının ardından serbest zaman. Arzu eden misafirlerimiz ekstra olarak düzenlenen Katakomb Yeraltı Tünelleri Gezisi’ne katılabilir.Gezimiz sonrası serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz ekstra olarak düzenlenen Tadımlı Shustov Fabrikası Gezisi’ne katılabilir. Gezimiz sonrası otelimize hareket ediyoruz. Geceleme otelimizde.

    Katakomb Yeraltı Tünelleri Gezisi

    Bu gezimizde şehrin geniş alanına uzanan bir yeraltı labirenti olan Katakompları gezmeye davet ediyoruz. 200 yıl önce inşa edilmiş olan bu yeraltı tünelinin toplam uzunluğu yaklaşık olarak 3500 kilometredir. Bu tüneller, Odessa’nın İkinci Dünya Savaşı’nda Nazi Almanyası’nın işgaline uğradığı üç yıl boyunca, yerel direnişçiler (partizanlar) tarafından kullanılmış ve direnişçiler, bu süre boyunca yaşamlarını, bu yeraltı labirentlerinde geçirmişlerdir. O dönemin orjinal eşyalarını görerek, yeraltı labirentlerinde üç yıl yaşayan insanların direnişi ve yaşantısına tanıklık edeceğiz.

    Tadımlı Shustov Fabrikası Gezisi

    1899 Yılında Odessa’da satın aldığı fabrikasını günümüze kadar getiren Nikolay Leonidovic ve ailesi Rusya’da yaptığı işin kralı olarak bilinmektedir. Üretilen eşsiz içecekleri tadabileceğimiz bu turda ayrıca üretim tekniklerini, detaylarını ve üretim aşamalarını göreceğiz.

     

  4. Gün:ODESSA – ISTANBUL

Sabah kahvaltısının ardından otelden çıkış işlemlerini tamamladıktan sonra tur liderimizin belirlediği saatte havalimanına transfer oluyoruz. Bilet ve pasaport işlemlerini tamamladıktan sonra Onur Hava Yolları tarifeli seferleri ile İstanbul’a hareket ediyoruz. Varışımızla birlikte gezimiz sona eriyor.

 

Başka bir etstur yolculuğunda buluşmak dileğiyle…

 

 

ONUR AIR HAVAYOLLARI UÇUŞ PROGRAMI

 

UÇUŞ NO.

KALKIŞ SAATİ

VARIŞ SAATİ

25.08.2019

İSTANBUL– ODESSA

8Q 288

11:30

12:00

01.09.2019

ODESSA - İSTANBUL

8Q 289

12:50

15:20

 

 

FİYATLAR

 

OTELLER

DBL/TPL ODADA KİŞİBAŞI FİYAT

TEK KİŞİLİK ODA FİYATI

3* OTELLER

659 €

899 €


 FİYATLARA DAHİL OLAN HİZMETLER:

  • Onur Hava Yolları tarifeli seferleri ile İstanbul-Odessa gidiş dönüş ekonomi sınıfı uçak bileti,
  • 3 otellerde Kiev'de 2 gece, Lviv'de 2 gece, Vinnitsa'da 1 gece, Odessa'da 2 gece; toplam 7 gece oda kahvaltı konaklama, geceleme sayısı kadar kahvaltı
  • Panoramik Kiev, Rivne, Lviv, Vinnitsa, Uman ve Odessa şehir gezileri
  • Alan-otel-alan transferleri
  • Programda belirtilen ekstra turlar
  • Etstur Türkçe tur liderliği hizmetleri
  • Havalimanı vergisi ve alan hizmetleri bedeli
  • Zorunlu Seyahat Sigortası (Mesleki sorumluluk sigortasıdır)

     

     FİYATLARA DAHİL OLMAYAN HİZMETLER:

  • 15 TL yurt dışı çıkış harcı (Seyahat tarihinden önce bankalara ödeme yapılması tavsiye edilir.)
  • Öğle ve akşam yemekleri
  • Müze, ören yeri vb. giriş ücretleri
  • Kişisel harcamalar
  • Etsassistance (Kişibaşı 1000 €'ya kadar olan paketturlarda 20 €/kişi başı / Kişibaşı 3000 €'ya kadar olan paketturlarda 40 €/kişi başı) (Misafir dilerse ek ücret ödeyerek vize reddi, bagaj kaybı, yaralanma veya hastalık nedeniyle tıbbi tedavi, sigortalının nakli, taburcu oluşu takiben sigortalının daimi ikametgâhına nakli ve vefat eden sigortalının nakli v.b. teminatlar için seyahat güvence paketi satın alabilir.)

 

 ÜLKEYE GİRİŞ VE VİZE HAKKINDA BİLGİLENDİRME:

T.C. vatandaşlarına vize uygulaması yoktur. Geziye katılabilmek için, seyahat bitiş tarihinden itibaren 6 ay geçerli pasaport yeterlidir. "Geçerli bir pasaporta sahip olunması ya da tüm sair evrakların ilgili ülkenin istediği kriterlere sahip olması halinde de pasaport polisinin sizi ülkeye sokmama/çıkarmama yetkisi vardır,bu durumdan Etstur sorumlu değildir, sorumluluk yolcuya aittir."

. "Gümrük geçişlerinde / sınır kapılarında, pasaportunuza giriş-çıkış kaşesi basılabilmesi için, pasaportunuzda en az 2 sayfalık boş alan olması gerekmektedir." "Türk vatandaşı olmayan ya da çifte vatandaşlığı olup ta diğer ülke pasaportunu kullanarak tura katılacak olan misafirlerimizin; seyahat edilecek ülkenin, kullanacakları pasaporta uyguladığı vize prosedürünü ilgili konsolosluklara bizzat danışmaları gerekmektedir,aksi halde doğacak sonuçlardan Etstur sorumlu olmayacaktır."

T.C. yeşil pasaportu ile seyahat edecek misafirlerimizin, eğer pasaportlarının alınış tarihi 10 yıldan eski ise; pasaportlarını yenilemeleri gereklidir.yeşil pasaport gibi vize gerektirmeyen özel nitelikli pasaporta sahip olunması, ülkeye giriş/ülkeden çıkış yapılabileceği anlamına gelmez, pasaport polisinin sizi ülkeye sokmama/çıkarmama yetkisi vardır. Aksi halde gidecekleri ülkeye kabul edilmeyebilirler ve/veya Türkiye'den havayolu firması tarafından uçuşları gerçekleştirilmeyebilir. Böyle bir durumda sorumluluk yolcuya aittir.

Yırtık, yıpranmış, ıslanmış ve/veya benzeri tahribat(lar)a uğramış pasaportlar nedeniyle ziyaret edilecek ülke sınır kapısında gümrük polisi ile sorun yaşanmaması adına; anılan pasaportların yenilenmesi ve T.C. vatandaşlarına vize uygulayan bir ülke ise ilgili vizenin yeni pasaportta olması gerekmektedir. Aksi durumda sorumluluk yolcuya aittir.

18 yaşından küçük misafirlerimiz tek başlarına ya da yanlarında anne ya da babadan sadece biri ile seyahat ederken ülke giriş- çıkışlarında görevli polis memurunca anne-babanın ortak muvafakatini gösterir belge sorulması ihtimali olduğundan; 18 yaş altı misafirlerimizin ve anne-babalarının bu konuda hassasiyet göstermelerini tavsiye ederiz

 

 ÖNEMLİ NOTLAR VE UYARILAR:

UYARI:
Turumuz minimum 32 kişi katılım şartı ile düzenlenmektedir. Kişisayısında azalma olduğunda fiyatların revize edilmesi gerekmektedir..

 

  • 3 kişilik odalarda ilave yatak uygulaması olup, 3.yatak standart yataktan küçüktür.
  • Çocuk indirimleri sadece 2 yetişkin yanında konaklayan çocuklar için geçerlidir.
  • 0-2 yaş arası çocuklar alan vergisi ödemezler.
  • Panoramik şehir turu, şehirlerin tanıtımı için düzenlenen 2-3 saat süreli turlardır. Panoramik ve ekstra turlar içeriği değişmemek şartı ile farklı günlerde düzenlenebilir. Turların düzenlenebilmesi için minimum katılımcı sayısı 20’ dir.

27.04.2024
AV. PINAR GÜRSEL YILDIRAN
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.