TÜBAKKOM 12. DÖNEM 1. GENEL ÜYE TOPLANTISI
Tarih: 8.11.2013 22:00:00| Okunma Sayısı: 4070

Dönem sözcülüğünü Samsun Barosunun yaptığı Türkiye Barolar Birliği Kadın Hukuku Komisyonu (TÜBAKKOM) 12. Dönem 1. Genel Üye Toplantısı    2 -3 Kasım  2013 tarihinde Kayseri’de yapılmıştır. Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu üyesi ve TÜBAKKOM Koordinatörü Av. Yurdagül GÜNDOĞAN katılımı ile yapılan toplantı Dönem sözcüsü Av. Birgül BİLGİN’in ve  Kayseri baro başkanı Av. Fevzi  KONAÇ’ın konuşmaları ile başlamıştır.            

Toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması, cinsiyet ayrımcılığının ve kadına yönelik şiddetin önlenmesi için Ulusal ve Uluslararası mevzuatta kadının insan haklarına ilişkin düzenlemelerin yaşama geçirilmesi, eşit ve adil uygulanmasının sağlanması, evrensel hukuk ölçeğinde adalet ve eşitlik prensibine aykırı mevcut düzenlemeleri ve uygulamaları değiştirecek çözüm önerilerinin saptanması ve savunulması, kadınların haklarını öğrenmeleri ve kullanmalarını sağlamak vb. konular da sürdürülen çalışmalar görüşülmüştür. 

Toplantıya TÜBAKKOM 12. Dönem Sözcüsü Av. Birgül BİLGİN - Av.Sevgi ÇETİN-Av.Belgin BİLGİN ve Av. İncilay TORAMAN  katılmıştır.
 
 
 
 
 
 

26.04.2024
AV. PINAR GÜRSEL YILDIRAN
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.