BASIN AÇIKLAMASI
Tarih: 12.11.2014 23:00:00| Okunma Sayısı: 3998

13.11.2014 TARİHLİ SAMSUN BAROSU BASIN AÇIKLAMASI

Saygıdeğer Basın Mensupları,

11 Kasım 2014 gecesi değerli meslektaşımız Av. Ayşegül Gizem Kargı ve yardımcı elemanları, mesleki görevlerini ifa ettikleri esnada, Gazi Polis Merkezinde, birkaç polis memuru tarafından fiziksel şiddet, hakaret ve sair fena muamelelere maruz kalmıştır. Evvela bu ahlaka, kanuna ve hukukun evrensel ilkelerine aykırı eylemleri Samsun Barosu olarak şiddetle kınadığımızı belirtiriz.

Kamuoyuna şunu arz etmek isteriz ki;

Avukatlık mesleği bir kamu görevidir. Avukatlar, adaletin sağlanmasında görevli olan diğer kamu görevlileri ile ortak ve uyum içerisinde çalışma bilincindedir. Bu bağlamda, gerek mahkemeler, gerek Başsavcılık, gerekse tüm kolluk kuvvetleri de avukatın en önemli çalışma arkadaşlarındandır. Unsurlar arasındaki bu uyumu gölgeleyebilecek ve asla kurumların geneline teşmil edilemeyecek her türlü bireysel tutum ve davranışlara karşı her zaman birlikte ve kararlı bir duruş sergileyeceğiz.

Adaletin tesisi ancak bunun sağlanmasında görevi olan tüm kurum ve görevlilerin uyum içinde çalışması ile mümkün olabilecektir.

Avukatlar olarak bizler, adaletin tesisindeki tartışılmaz ve vazgeçilmez görevimizin bilinci ile özveriyle görevini ifa etme gayreti içerisindeyiz. Bu görevimizi ifa ederken çalışma arkadaşlarımız olarak gördüğümüz bir meslek örgütünün bir kısım elemanlarının mesleğimize ve meslektaşlarımıza reva gördüğü kötü muamele her şeyden önce adaletin tesisi sürecinde kurumlar arasında var olan uyumun zedelenmesi sonucunu doğurmaktadır.

Bu tip fevri davranışların tüm polis teşkilatına mal edilemeyeceğinin bilincindeyiz. Bu nedenle, bu tür tutum ve davranışta bulunan görevlilerle ilgili kurumları nezdinde gerekli yasal soruşturmaların etkin şekilde yapılacağı hususunda bir şüphemiz de bulunmamaktadır.

Nitekim bugün Samsun Valisi Sayın İbrahim Şahin ile yapılan görüşme esnasında, Sayın Valimiz konuya samimiyetle eğilerek ilgililer hakkında soruşturma başlatılması talimatı vermiştir. Kendilerine müteşekkiriz.

Biz Samsun Barosu olarak, kendimizi sadece meslek örgütü olarak değil, aynı zamanda Samsun şehrinin de avukatı olarak görmekteyiz. Bu nedenle Samsun ili, sınırları içerisinde gerçekleştirilen her türlü haksızlığa, büyük bir kararlılıkla karşı duracağımız konusunda sizi temin ederiz. Avukata yapılan saldırı öncelikle savunmaya ve adalete yapılmış saldırıdır. Bilinmelidir ki avukatın da takip ettiği bir hak, temsil ettiği bir birey vardır. Avukata mesleği nedeniyle yöneltilen her türlü saldırı, hukukun bizatihi kendisine yöneltilmiş demektir. Hukukun üstünlüğünü tanıyan ve savunan ve bu doğrultuda yemin vermiş yegane meslek olan avukatlık mesleğinin mensupları olarak bizler, bu tip muamelelere karşı müsamaha göstermeyeceğimizin bilinerek, hukuki çerçevede sürecin takipçisi olacağımız kamuoyuna duyururuz.

 
 

26.04.2024
AV. PINAR GÜRSEL YILDIRAN
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.