HAYAT AĞACI KURUMLAR ARASI İŞBİRLİĞİ ÇALIŞTAYI
Tarih: 24.06.2015| Okunma Sayısı: 1638

   Türkiye Barolar Birliği Hayat Ağacı Projesi, uyuşturucu ile mücadelede kurumlar arası işbirliğini geliştirecek önemli bir çalışmaya imza atarak, konuyla ilgili kilit önem taşıyan tüm bakanlıkların temsilcilerini ve çeşitli kurum ve kuruluşlardan 70 kadar yetkiliyi bir araya getirdi. 
   Hayat Ağacı Projesi Kurumlar Arası İş Birliği Çalıştayı’nda uyuşturucu ile mücadelede farkındalık yaratacak çalışmalar ve madde bağımlılığı ile mücadelede yapılması gerekenler tüm katılımcılar tarafından ele alındı. 
   Proje Başkanı Av. Sema Aksoy’un başkanlığı yürüttüğü çalıştaya, Aksaray Barosu Başkanı Av.Levent Bozkurt, Samsun Barosu Başkanı Av.Kerami GÜRBÜZ ile İzmir, Mersin, Çanakkale Barosu temsilcilerinin katıldığı toplantıda, Adalet Bakanlığı Müsteşar yardımcısı, Ceza İşleri Genel Müdür Yardımcısı, Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkan Yardımcısı ve Halk Sağlığı Kurumu ve Ankara İl Sağlık Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan temsilciler, TBMM yasama uzmanları, Başkent Üniversitesi Rektörü, Ankara Üniversitesi Rektör Yardımcısı, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, Ege Üniversitesi’nden öğretim üyeleri ve araştırma görevlileri, Ankara Büyükşehir Belediyesi ile İlçe Belediyelerinin temsilcileri ve yerel idarelerin temsilcileri, sosyal hizmet uzmanları ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile Hayat Ağacı Projesi rehber avukatları katıldı.
   Toplantının açılışını, Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu Sayman Üyesi ve Hayat Ağacı Projesi Koordinatör Üyesi Av. Sabri Erdal Güngör yaptı. Uyuşturucu kullanımının toplum için büyük bir tehlike haline geldiğine dikkat çeken Güngör, Türkiye Barolar Birliği’nin Hayat Ağacı Projesi ile uyuşturucuyla mücadelede farkındalık yaratmayı amaçladığını belirterek, Proje’nin çalışmaları hakkında bilgi verdi. 
   Proje’nin Başkanı Aksoy da, Türkiye’de son yıllarda uyuşturucudan yaşanan ölümler üzerine Projeye başlama kararı aldıklarını söyledi ve şöyle devam etti: 
                                             HEP BİRLİKTE BU YÜKÜN ALTINDAN KALKACAĞIZ
“Şu anda Türkiye’de gençlerimize yönelik sistematik bir saldırı var. Bu saldırının önüne geçmenin yolu da, herkesin üzerine düşen görevi yapması ve bunu yaparken de kurumsal işbirliğini sağlamaktır.
   Projenin sürdürülebilir olması büyük önem taşıyor. Biz avukatlar olarak belli bir noktaya geliyoruz ancak daha sonra bakıyoruz ki bir sağlık kurumuna ihtiyacımız var. Bu nedenle kurumsal işbirliği çok büyük önem taşıyor. İnanıyorum ki hep birlikte bu yükün altından kalkacağız ve hep birlikte gençlerimize yaşamı keşfettireceğiz.”
   Toplantı, tüm katılımcıların temsil ettikleri kurum ve kuruluşların uyuşturucu ile mücadele kapsamında yürüttükleri çalışmalar hakkındaki sunumlarıyla devam etti. Hayat Ağacı Projesi’nin geliştirilmesi ve daha çok kişiye ulaşması için yapılması gerekenlerin tartışıldığı toplantıda ayrıca, toplumsal farkındalık yaratılması, mevzuat iyileştirme çalışması yapılması, gençlere spor, kültür, sanat, eğitim çalışmaları ile önleme faaliyetlerinde bulunulması, Türkiye’ye uyuşturucu girişinin önlenmesi, uyuşturucu ile sokak bazında mücadele edilmesi, eğitim kurumlarına yönelik tedbirler alınması, danışma birimlerinin oluşturulması ve tedavi mekanizmalarının güçlendirilmesi konularında yapılması gerekenler de ele alındı. 

  Toplantının sonuç bildirgesi ilerleyen günlerde kamuoyu ile paylaşılacak.
 
 
 

26.04.2024
AV. PINAR GÜRSEL YILDIRAN
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.