HALI SAHA FUTBOL TURNUVASI VE GİRİŞ KURALLARI
Tarih: 5.03.2019| Okunma Sayısı: 3137

SAMSUN BAROSU HALI SAHA FUTBOL TURNUVASI

KURALLARI VE GİRİŞ KOŞULLARI

 

Samsun Baro Başkanlığı Kupası Halı Saha Futbol Turnuvası Tertip Komitesi belirlendi. Tertip Komitesi 01.02.2019 tarihinde ilk toplantısını yaparak, Halı Saha Futbol Turnuvasının kurallarını, giriş şartlarını belirledi. 

Halı Saha Futbol Turnuvası için 15 Mart 2019 mesai bitimine kadar başvuru süresi belirlenirken, müsabaka tarihleri, katılımcı takım sayısı belirlendikten sonra, fikstür çekimi sırasında tespit edilecektir. Turnuva ile ilgili tüm duyuru ve bilgiler, karşılaşma sonuçları, puan durumları, itirazlar sonucu tertip komitesi kararlarını www.samsunbarosu.org.tr  adresinden takip edebilirsiniz.

Turnuva Kuralları:

Başvuru Şartları:

1-)       Turnuvaya; Samsun Barosu Lehvasına kayıtlı tüm avukat, stajyer avukat ve hukuk fakültesi öğrencileri kuracakları takımlar ile katılabilirler. Katılacak takımlar ve oyuncuları için istenen belgeler “Başvuru Dilekçesi Formunda” belirtilmiştir. Başvuru yapan takımların turnuvaya kabul işlemleri hususunda tertip komitesi tek yetkili organdır. Takımların turnuvaya kabul edilip edilmemeleri hususunda verecekleri karar kesindir.

2-)       Turnuvaya katılacak olan takımların oyuncuları için yaş sınırlaması yoktur.

3-)       Turnuvaya katılacak olan takım sayısına göre halı saha ücretlerini tertip komitesi başvuran takım sayısına göre turnuva fistürü çekilmeden önce belirleyecektir. Belirlenen ücreti maçlar başlamadan önce yatırmayan takımlar turnuvaya katılamazlar.

4-)       Kura çekimi, karşılaşmaların sonuçları, puan durumları, tertip komitesi kararları ve diğer turnuva ile ilgili her türlü bilgi ve duyuru www.samsunbarosu.org.tr adresinde yayınlanacaktır.

5-)       Karşılaşmaların hakemleri ve saha komiserleri Tertip Komitesi tarafından belirlenir ve atanır.

Turnuva Kuralları:

1-)       Takımlar en az 7 en çok 12 kişiden oluşur. Takımlardaki kaleciler haricinde tüm oyuncular, Samsun Barosu Levhasına kayıtlı avukat, stajyer avukat veya hukuk fakültesi öğrencilerinden oluşmak zorundadır. Sadece takım kalecileri yukarıda belirtilen oyuncular dışında en az 1 yıllık sigorta kaydı olan avukat katipleri veya adliye personeli olabilir. Bir oyuncu sadece bir takımda oynayabilir, başka takımda oynayamaz.

2-)       Her takım 1 kaleci 6 oyuncu ile oyuna başlar ve bir orta hakemin yönetiminde maç oynanır. Takım isimlerinin katıldıkları kurumun adını temsil edecek şekilde belirlenmesi turnuvanın amacına daha uygun olacağı için zorunludur.

3-)       Maçına eksik oyuncu ile gelen takım en az 1 kaleci 4 oyuncu ile oyuna başlayabilir. Daha azı halinde, hiç gelmemesi durumunda ve maç başlama saatinden 10 dakika geç gelmesi durumunda karşılaşma hakem tarafından tatil edilir ve o takım 3-0 hükmen yenik sayılır. Ayrıca maç içinde bir takımın 3 kırmızı kart görüp 4 kişi kalması halinde o takım o anda galip bile olsa 3-0 hükmen yenik sayılır, rakip galipse o anki skor geçerli sayılır.

4-)       Karşılaşan takımların oyuncuları, takım listelerine göre saha komiseri tarafından kontrol edilir, takım sorumluları tarafından oyunculara itiraz gelmesi durumunda saha komiseri kimlik kontrolü isteyebilir, uygunsa hakem karşılaşmayı başlatır. Oyuncu değişiklikleri de saha komiseri tarafından listelere uygun olarak yapılır. Karşılaşma başladıktan sonra takım listelerine yapılan itiraz sonucu maç tatil edilmez, oynanır, karşılaşma sonunda hakem raporuna bu itirazı belirtir, ya da karşılaşma bittikten sonra yapılacak listelere itirazlar tertip komitesi tarafından karara bağlanır.  Listelere aykırı oyuncu oynatan takım o karşılaşma için 3-0 hükmen yenik sayılır.

5-)       Takımlar maç saatinden en az 5 dakika önce sahada hazır bulunacaktır.

6-)       Maçtan sonra yapılacak yazılı itirazlar ise en geç 2 saat içerisinde tertip komitesine ulaştırılmak zorundadır. Bunun haricindeki itirazlar değerlendirme dışında bırakılacaktır. İtirazlar en kısa sürede tertip komitesi tarafından değerlendirilerek internet sitesinde yayınlanır.
 
7-)       Karşılaşmalar oluşturulacak katılımcı takım sayısına göre; eleme veya tek devre lig usulüne göre oynanır.

            Turnuvanın eleme usulüne göre oynanması halinde; galip gelen takım bir üst tura çıkar. Eleme maçının berabere sona ermesi durumunda uzatma olmaksızın seri penaltı atışlarına geçilir. Seri penaltı atışları neticesine göre üst tura çıkan takım belirlenir.

            Turnuvanın lig usulü oynanması halinde; sonunda puan sıralamasında grupların 1. ve 2. takımları üst tura yükselir. Puanlarda eşitlik olması durumunda 1. ve 2. takımı belirlemek için “ikili averaja” (Takımların birbirleri ile yaptıkları karşılaşma sonucuna) bakılır. Eşitlik yine bozulmazsa gol averajına göre karar verilir.

 

            Maçların katılımcı takım sayısına göre hangi usulde oynanacağı, lig usulünde oynanacaksa grup sayısı ve gruptan çıkacak takım sayısı, sıralaması konularında organizasyon kurulu değişiklik yapma hakkına sahiptir. Ancak bu değişiklikler ve nihai durum katılımcı sayısının belirlenmesinden itibaren en geç 1 hafta içerisinde ilan yolu ile duyurulacaktır.

 

8-)       Turnuvanın hangi usulde oynanacağı belirlendikten sonra, takım eşleştirmeleri yapılır. Eleme veya lig usulüne göre kura çekimi yapılır. Kura çekiminde seri başı uygulaması yapılmaz. Fikstür oluşturulurken ilk yazılan takım ev sahibi; ikinci yazılan takım deplasman statüsünde olacaktır.

  
Oyun Kuralları:

1-)       Maçlara kolye, yüzük ve saat vb. tehlikeli aksesuarla çıkılamaz. Ayrıca pantolon gömlek gibi giysilerle oynanamaz ayrıca siyasi, dini, sosyal v.b içeriklerde propaganda amacı taşıyan bayrak flama forma gibi ürünlerin kullanılması yasaktır. Müsabakalar her türlü normal spor kıyafetleri halı saha ayakkabısı ile oynanabilir. Katılımcı her takım tek tip forma ile müsabakalara katılmak zorundadır. Forma renklerinin benzer olması durumunda hangi takımın bip giyeceğine kuar çekimi neticesinde karar verilir.

2-)       Her takım 5 oyuncu değiştirebilir, oyundan çıkan oyuncu tekrar oyuna giremez. Kaptanlar arasında kura atışı ile top ve alan seçilir oynanacak futbol topunun seçimini hakem yapar.

3-)       Turnuva maçları 2 x 30 dakika oynanır, devre arası dinlenme süresi 5 dakikadan fazla olamaz. 

4-)       Ofsayt ve geri pas dışındaki bütün futbol kuralları geçerlidir. Ancak:

            *Taç atışları ayakla yapılır.

             *Serbest vuruşlarda baraj mesafesi, 3(üç) normal adım mesafesidir.

            *Ofsayt kuralları uygulanmayacaktır.

            *Aut atışlarını kullanmak zorunludur. Direk yapılan aut atışında hiç kimseye değmeden kaleye giren top gol sayılmaz.

            *Maçı yöneten hakemin sakatlanması veya kendisinin devam etmek istememesi gibi hallerde tertip komitesi hakemi maçın herhangi bir bölümünde değiştirmeye yetkilidir.

            *Oyun kurallarından ihraç cezası alan oyuncu 1 maç oynayamaz. İhraç cezasının sebebi hakem raporuna göre şiddetli hareket, küfür ve saldırı gibi nedenlerden olursa bu oyuncuların durumları tertip komitesi tarafından belirlenir.

            *Maçlarda galibiyete 3, beraberliğe 1, mağlubiyete ise 0 puan uygulanır.

            *Guruplarında 1. ve 2. sıralarda yer alan takımlar bir üst tura yükselirler. Bir üst tur maçlarda yer alan takımlar; maçlarını eleme usulüne göre oynarlar. Maçların berabere bitmesi durumunda üst tura geçecek takım müsabakadan hemen sonra seri şekilde yapılacak 5' er penaltı sonucunda belirlenir. Penaltı atışları eşitlik bozulana kadar devam eder.

            *Turnuva sonunda dereceye giren ilk üç takıma kupa, oyuncularına hatıra madalyası verilecektir.

            *Burada yazılı olmayan kurallar haricinde çıkacak her hangi bir anlaşmazlık halinde verilecek yazılı dilekçeye istinaden veya resen Tertip Komitesi yetkilidir.

02.05.2024
AV. PINAR GÜRSEL YILDIRAN
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.